Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: «Τιμή για την Ευρώπη» να δώσει άσυλο στη Λευκορωσίδα σπρίντερ


Θα ήταν τιμή για την Ευρώπη να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στην Λευκορωσίδα αθλήτρια Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας.

Θα ήταν τιμή για την Ευρώπη να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στην Λευκορωσίδα αθλήτρια Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον.

Η Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια, η οποία αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε πτήση προς την Λευκορωσία, αφού κατήγγειλε ότι μεταφέρθηκε παρά την θέλησή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο, βρίσκεται σώα και ασφαλής στο Τόκιο, ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. «Πολιτικό άσυλο – θα ήταν τιμή για την Ευρώπη να το χορηγήσει», δήλωσε ο Κλεμάν Μπον στο δίκτυο RFI.

Η Τσιμανούσκαγια επρόκειτο να αγωνιστεί στα 200 μέτρα γυναικών τη Δευτέρα και άσκησε δημόσια κριτική στους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας της πατρίδας της. Η αθλήτρια ανέφερε πως παραλίγο να πέσει θύμα απαγωγής και αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ζητώντας τη βοήθεια της ιαπωνικής Αστυνομίας, όπως και της ΔΟΕ.

«Δεν θα επιστρέψω στη Λευκορωσία», ξεκαθάρισε σε μήνυμα μέσω Telegram στο Reuters. Σύμφωνα με τo συνδικαλιστικό όργανο των Λευκορώσων αθλητών, η Τσιμανούσκαγια θα ζητούσε άσυλο στη Γερμανία ή την Αυστρία.

Η αθλήτρια υποστήριξε ότι το τεχνικό επιτελείο μπήκε στο δωμάτιό της την Κυριακή και της είπε να μαζέψει τα πράγματά της. Όπως τόνισε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «μίλησα στο Instagram για τη συμπεριφορά των προπονητών μας. Κάποια κορίτσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν είχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του».

Η ΔΟΕ έδρασε άμεσα, στέλοντας άμεσα εκρόσωπό της για να βρεθεί στο πλευρό της αθλήτριας και να διασφαλίσει πως δεν θα ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ