ΤΩΡΑ: Νέο μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112 – Εκκενώστε τώρα Βαρυμπόμπη – Θρακομακεδόνες και Αδάμες


Φωτιά Βαρυμπόμη: Τραγική η κατάσταση για τους κατοίκους – Καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από τη Βαρυμπόμπη και τον οικισμό Αδάμες – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά το μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο

Νέο μήνυμα απέστειλε στις 17:06 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω τους αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους και όσους κινούνται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να απομακρυμθούν άμεσα από την περιοχή της Βαρυμπόμπης, Θρακομακεδόνες αλλά και τον οικισμό Αδάμες και να κατευθυνθούν προς τις Αχαρνές.

«Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ζήτησε ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων, καθώς η φωτιά πέρασε προς την πλατεία της Βαρυμπόμπης. «Ο θεός να μάς φυλάξει», είπε ο κ. Βρεττός σχετικά με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και απειλεί, και ανθρώπινες ζωές.

Οι στιγμές για τους κατοίκους είναι εφιαλτικές, με τις πύρινες γλώσσες να απέχουν μόλις μερικές εκτοντάδες μέτρα από τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα, βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή διώχνουν μαζικά τους εργαζόμενους καλώντας τους να κατευθυνθούν προς την Αθήνα.

Χάος στην Εθνική Οδό

Στις 15:15 το μεσημέρι της έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Λυκόβρυσης, στο ρεύμα ανόδου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ενημερώνουν τους οδηγούς πως πρέπει να γυρίσουν πίσω.

Ωστόσο, με το μποτιλιάρισμα να δημιουργεί χαοτικές καταστάσεις και τη ζέστη να κάνει ανυπόφορη την κατάσταση, η Τροχαία έδωσε στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Εθνική Οδός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν χρειαστεί οι άνδρες της Τροχαίας δεν θα ξανακλείσουν την Εθνική Οδό. Τα οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα τόσο στην Εθνική Οδό όσο και στους παράπλευρους.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, με 104 πυροσβέστες και 30 οχήματα, υδροφόρες των δήμων, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο πριν φτάσει σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις αλλά και κατοικίες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ