Θαλασσινό αλάτι: Για απαλό δέρμα και φυσική λεύκανση νυχιών [vid]


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το θαλασσινό αλάτι μπορεί να καθαρίσει τους πόρους, να εξισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος, να βελτιώσει την ενυδάτωση και να αποτρέψει την ανάπτυξη των βακτηρίων στο δέρμα που προκαλούν ακμή.

Ρίξτε μια ματιά σε τρεις τρόπους χρήσης του θαλασσινού αλατιού για το δέρμα και τα νύχια.

  • Βαθειά απολέπιση με αλάτι από τη θάλασσα

Πλούσιο σε θρεπτικά μέταλλα, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένα απαλό και φυσικό απολεπιστικό που υποστηρίζει την υγιή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το αλάτι της Νεκράς Θάλασσας χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία της ψωρίασης και της δερματίτιδας. Τώρα, η έρευνα δείχνει ότι το μαγνήσιο στο αλάτι της Νεκράς Θάλασσας μπορεί επίσης να ενυδατώσει το δέρμα, να βελτιώσει τη λειτουργία του φραγμού της επιδερμίδας και να μειώσει ορατά την τοπική φλεγμονή.

DIY συνταγή: Συνδυάστε ένα φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και μια σταγόνα ή δύο από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Τρίψτε απαλά τα χέρια και τα πόδια σας με κυκλική κίνηση για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να προωθήσετε την κυκλοφορία του αίματος.

  • Θεραπεία με θαλασσινό αλάτι για λεύκανση των νυχιών

Εάν τα νύχια σας λεκιάζουν εύκολα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό αλάτι για να επαναφέρετε τη φωτεινότερη και υγιέστερη εκδοχή τους. Η χρήση του θαλασσινού αλατιού στα νύχια αφαιρεί τους λεκέδες και μαλακώνει επίσης την επιδερμίδα σας γύρω από αυτά.

DIY συνταγή: Για μια θεραπεία με θαλασσινό αλάτι που λειαίνει τα πετσάκια, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Μουλιάστε τα νύχια σας σε αυτό το διάλυμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε την περιοχή των νυχιών με μια μαλακή βούρτσα. Ξεπλύνετε καλά τα χέρια σας και εφαρμόστε μια θρεπτική ενυδατική κρέμα.

  • Καθαρίστε βαθειά τους πόρους σας με tonic θαλασσινού αλατιού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το θαλασσινό αλάτι ως για να καθαρίσετε τους πόρους στο δέρμα σας και να εξισορροπήσετε την παραγωγή σμήγματος. Η χρήση του στο πρόσωπό μπορεί επίσης να μειώσει τα συμπτώματα της ακμής.

DIY συνταγή: Για να φτιάξετε το δικό σας tonic θαλασσινού αλατιού, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι με 150 ml ζεστού νερού. Ρίξτε αυτό το διάλυμα σε μια φιάλη με ακροφύσιο ψεκασμού. Ψεκάστε σε στεγνό δέρμα, αποφεύγοντας τα μάτια.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ