Μήνυμα Γιάννη Χρυσουλάκη στην Ομογένεια για επενδύσεις στην Ελλάδα


Μήνυμα προς την Ομογένεια να επενδύσει στην Ελλάδα έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, μιλώντας στο επιχειρηματικό συνέδριο «Invest in South Aegean. A sea of opportunities» που διοργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της 13ης Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ).

Το συνέδριο ξεκίνησε με ομιλία καλωσορίσματος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και ακολούθως πήραν το λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ν. Παπαθανάσης, ο Αμερικανός Πρέσβυς στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, ο Πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ, Γερουσιαστής κ. Lou Raptakis, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα Χρυσή Βιτσιλάκη, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου & Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Δήμαρχος Κω, κ. Θεοδόσης Νικηταράς, εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλύμνου, η υπεύθυνη του Δικτύου Aegean Cuisine και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Μαριτάνα Αλακιώτου, ο CEO του K2S.A- South Aegean Development Organization και Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, κ. Νίκος Μπούνης και το Μέλος της Συνέλευσης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, κ. John Lemondes.

Το συνέδριο παρακολούθησαν επίσης δεκάδες μέλη της ΠΑΔΕΕ, της οργάνωσης δηλαδή που απαρτίζεται από τους Έλληνες ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές που έχουν εκλεγεί σε 28 κράτη.

Στην ομιλία του ο κ. Χρυσουλάκης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα αλλάζει, η Ελλάδα μετασχηματίζεται και από αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείψει η ελληνική ομογένεια. Η ομογένεια που έχει διαχρονικά στηρίξει έμπρακτα τη χώρα μας όποτε χρειάστηκε. Η ομογένεια που από ανιδιοτελή αγάπη θέλησε πολλές φορές κατά το παρελθόν να επενδύσει στην πατρίδα, αλλά έβρισκε απέναντί της ένα πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο, γραφειοκρατία και εμπόδια. Η ομογένεια, επιφανείς εκπρόσωποι της οποίας βρίσκονται ανάμεσά μας σε αυτή την αίθουσα. Από εσάς, αγαπητοί εκπρόσωποι της ομογένειας, θα ήθελα να ζητήσω να ενώσετε τη δική σας φωνή μαζί με τη δική μας για να διαδοθεί στο εξωτερικό ότι τώρα είναι η στιγμή για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα. Επειδή τώρα έχει ανοίξει ο μεγαλύτερος επενδυτικός κύκλος στην ιστορία της χώρας και οι ευκαιρίες που προσφέρονται είναι αμέτρητες. Επειδή τώρα οι επενδυτές δεν θα βρουν απέναντί τους τις γραφειοκρατικές στρεβλώσεις του παρελθόντος, αλλά θα έχουν σύμμαχο την πιο φιλοεπενδυτική κυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ. Επειδή τώρα είναι η στιγμή να οικοδομήσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ