Κύπριοι πυροσβέστες αποστέλλονται στην Ελλάδα


Πυροσβέστες και οχήματα αποστέλλει η Κύπρος στην Ελλάδα, καθώς είναι σε εξέλιξη η μάχη με τις πυρκαγιές.

Εικοσαμελή ομάδα πυροσβεστών με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επικεφαλή βοηθό διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,, καθώς και εικοσαμελή ομάδα της Πολιτικής Άμυνας με προσωπικό εξοπλισμό απέστειλε με αεροσκάφος C-130 η Κύπρος στην Ελλάδα.

Δεκάδες είναι τα καμμένα σπίτια και ιδιαίτερα σημαντικά τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση σε περιοχές του λεκανοπεδίου λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. Οι εικόνες από την καταστροφή είναι συγκλονιστικές, ενώ όλη η Αθήνα έχει καλυφθεί από καπνό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Επίσης, τιτάνιος είναι ο αγώνας που δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι υπόλοιπες δυνάμεις που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης και των άλλων πυρκαγιών που μαίνονται στην επικράτεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ