Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι πυροσβέστες πήραν νερό ακόμα και από πισίνα (vid)


Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Όλες οι ειδήσεις: Μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες (3/8) οι πυροσβέστες – Στο ρέμα Χελιδονούς χρησιμοποίησαν ακόμα και το νερό της πισίνας προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα

Μιλώντας στο Mega οι πυροσβέστες σημείωσαν ότι δεν τους είχε τελειώσει το νερό, αλλά η πισίνα ήταν μεγάλη εξυπηρέτηση. «Είχαμε άφθονο νερό πλησίον της πυρκαγιάς», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Σήμερα είναι καλύτερη εικόνα στη Βαρυμπόμπη, μετά την ολονύκτια μάχη των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες. Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν ξεκινήσει οι επιχειρήσεις των εναέριων μέσων με στόχο μέχρι το μεσημέρι η φωτιά να έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Λίγο μετά τις 06:30 το πρωί ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των εναέριων μέσων, ενώ οι Αρχές εκφράζουν αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Οι βασικές εστίες της φωτιάς εντοπίζονταν περιμετρικά από το νεκροταφείο Κρυονερίου και στο Ρέμα της Χελιδονούς, ενώ ενεργά μέτωπα εντοπίζονταν σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Τατόι.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ωστόσο μετά απο σύσκεψη στο κινητό συντονιστικό κέντρο στη Βαρυμπόμπη, είπε ότι υπάρχει μόνο ένα μέτωπο ενεργό και τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση, τονίζοντας ότι στόχος είναι να οριοθετηθεί η φωτιά.

Η όλη εικόνα παρέπεμπε σε ύφεση, είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, εκφράζοντας ελπίδες ότι τα μέτωπα που καίνε ακόμα, θα αντιμετωπιστούν από τα εναέρια μέσα.

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ