Βαρυμπόμπη: Ανακαίνισε το σπίτι του και κάηκε μία μέρα μετά – «Δεν προλάβαμε να το χαρούμε»


Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κάτοικος της Βαρυμπόμπης αντίκρισε το σπίτι του καμένο, μία ημέρα μετά την ανακαίνισή του

Συγκλονισμένος είναι κάτοικος της Βαρυμπόμπης που είδε το σπίτι του να γίνεται στάχτη λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη.

Μάλιστα, σοκαριστικό είναι το γεγονός πως μόλις μια μέρα πριν το είχε ανακαινίσει: «Το βλέπαμε με τα μάτια μας. Ξεκινήσαμε να φεύγουμε προς Θρακομακεδόνες και βλέπαμε ότι ερχόταν προς τα εκεί. Προσπαθούσαμε να φύγουμε όσο πιο μακριά γινόταν και να πάμε όπου μπορούσαμε κι όμως, δυστυχώς, δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα» ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε, μόλις είχε τελειώσει την ανακαίνιση: «Δεν πρόλαβα ούτε μια μέρα να το χαρώ… Προχθές το βράδυ το τελειώσαμε και δεν προλάβαμε να το χαρούμε».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

Διάσπαρτες αναζοπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη – Στάχτη 12.500 στρέμματα

Στη Βαρυμπόμπη, που από χθες εξελίσσεται μεγάλη φωτιά, έγιναν στάχτη συνολικά 12.500 στρέμματα, ενώ 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια έχουν υποστεί μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 64 έχουν υποστεί μερικές ζημιές.

Στο πεδίο της πυρκαγιάς επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ