Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Έσβηνε εθελοντικά την φωτιά και κάηκε το σπίτι της (vid)


Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι στο πρώτο φως της ημέρας από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης

Μια «μαύρη» ημέρα ξημέρωσε στην Αττική με τη μεγάλη φωτιά της Βαρυμπόμπης να αφήνει πίσω εφιαλτικές εικόνες. Καμένα σπίτια και καταστήματα, δασικές εκτάσεις και περιουσίες που έγιναν στάχτη. Η καταστροφή είναι βιβλική και η μάχη πυροσβεστικής, εθελοντών και κατοίκων ηρωική.

Η φωτιά κατέστρεψε σπίτια με τους κατοίκους να βοηθούν όσο μπορούν τους πυροσβέστες στη «μάχη» της κατάσβεσης. Η κάμερα του ΣΚΑΪ κατέγραψε και την συγκλονιστική μαρτυρία ενός εκ των εθελοντών που αναφέρει ενώ δείχνει την εθελόντρια που βρίσκεται δίπλα του: «Είμαστε από την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά και σβήνει το κορίτσι εθελοντικά και το σπίτι της έγινε κάρβουνο. Προσπαθώντας να σώσει άλλα σπίτια».

Δείτε στο 04:11 του βίντεο την σχετική μαρτυρία:

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ως προς την περιοχή που κάηκε στην Αττική, μια πρώτη εκτίμηση ανέρχεται σε περίμετρο 12.500 στρεμμάτων, ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί και η Υπηρεσία Copernicus της Ε.Ε. για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής που επλήγη.

Ως προς τις ζημιές, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, μια πρώτη εκτίμηση που μένει βεβαίως να επιβεβαιωθεί πλήρως από τα αρμόδια συνεργεία, είναι: 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια έχουν υποστεί μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 64 έχουν υποστεί μερικές ζημιές.

Ο υφυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο έργο αστυνομικών και πυροσβεστών για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις φλεγόμενες περιοχές, καθώς και στην χρήση του 112, το οποίο συνέβαλε ώστε η απομάκρυνση να είναι ασφαλής, ενώ αναφέρθηκε στη μέριμνα της Πολιτείας για την φιλοξενία των ανθρώπων που βρέθηκαν στο δρόμο δίνοντας αναλυτικά στοιχεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ