Χαρδαλιάς για φωτιές: 118 τα πύρινα μέτωπα – «Οι επόμενες ημέρες θα είναι πιο δύσκολες»


Από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής μίλησε για την κατάσταση με τις δεκάδες φωτιές στη χώρα

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε στις 20:00 από τον υφυπουργό πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Στην ενημέρωση που έγινε από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι πιο δύσκολες». Πρόσθεσε επίσης ότι σήμερα έχουν εκδηλωθεί 118 πυρκαγιές.

Η πρωινή ενημέρωση

Νωρίτερα, σε ενημέρωση για τις φωτιές στη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη Βαρυμπόμπη, τα τέσσερα μέτωπα, όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, έχουν περιοριστεί σε ένα, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέτωπα είναι σε ύφεση.

«Ευελπιστούμε ότι εντός της ημέρας θα έχουμε οριοθετήσει την πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα μίλησε για μια «εξαιρετικά δύσκολη νύχτα σε όλα τα πύρινα μέτωπα», με 41 νέες πυρκαγιές σε όλη την χώρα.

«Τα πύρινα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη είναι σε ύφεση. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αναζωπύρωσης, που όμως δεν εμπνέουν ανησυχία. 12.500 στρέμματα έχουν καεί, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση. Ως προς τις ζημιές, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 18 σπίτια μερικές ζημιές, 27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερών και 64 οχήματα μερικές ζημιές. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Εύβοια, καθώς υπάρχει νέα μεγάλη αναζωπύρωση στο χωριό Κουρκουλοί.

«Αυτή την ώρα έχουμε ενίσχυση δυνάμεων, καθώς έχουμε νέα δεδομένα με την αλλαγή των ανέμων σε βορειοδυτικούς», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους κάηκαν, σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

Δείτε την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας από το κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το πρωί πετάει με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πάνω από την καμένη περιοχή της Πάρνηθας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας παρακολουθούσε τις εξελίξεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον πουθενά ενιαίο μέτωπο, αλλά διάφορες διάσπαρτες εστίες που αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν, στο σύνολό τους, και επιχειρούν στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ