Σεξ: Ενισχύει την καρδιά και έχει αναλγητικά και αντικαρκινικά οφέλη


Το σεξ έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: η ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας και η μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής, ο περιορισμός του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη και η ανακούφιση του πόνου, ακόμη και χρόνιου.

  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Μια καλή σεξουαλική ζωή κάνει καλό στην καρδιά σας. Εκτός από το ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, το σεξ βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων οιστρογόνων και τεστοστερόνης σε ισορροπία. Όταν κάποια από αυτές τις ορμόνες είναι χαμηλά, αρχίζετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, όπως οστεοπόρωση ή ακόμη και καρδιακές παθήσεις.

Η συχνότερη σεξουαλική επαφή μπορεί επίσης να βοηθήσει. Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, οι άνδρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις σε σχέση με τους άνδρες που έκαναν σπάνια σεξ.

  • Μειώνει τον πόνο

Ο οργασμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, καθώς απελευθερώνει μια ορμόνη που αυξάνει το “κατώφλι του πόνου σας”.  Η διέγερση χωρίς οργασμό μπορεί επίσης να κάνει το κόλπο. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η κολπική διέγερση μπορεί να “μπλοκάρει” τον χρόνιο πόνο στην πλάτη και στα πόδια, ενώ πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι η αυτοδιέγερση των γεννητικών οργάνων μπορεί να μειώσει τις εμμηνορροϊκές κράμπες, τον αρθριτικό πόνο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τον πονοκέφαλο.

  • Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη

Οι άνδρες που εκσπερματώνουν συχνά (τουλάχιστον 21 φορές το μήνα) είχαν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Δεν χρειάζεστε σύντροφο για να αποκομίσετε αυτό το όφελος: Ο αυνανισμός μπορεί να κάνει εξίσου τη δουλειά.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω μελέτη δεν είναι σαφές ότι το σεξ ήταν ο μόνος λόγος που έφερε αυτό το αποτέλεσμα, καθώς πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ