Φωτιά στην Αρκαδία: Πύρινος εφιάλτης στη Γορτυνία – Η φωτιά «ανεβαίνει» στο Λάδωνα


Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσεις: Το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτο στην περιοχή της Γορτυνίας, στη βορειοδυτική Αρκαδία.

Η φωτιά, προερχόμενη από την Νεμούτα της Ηλείας, που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, πέρασε μέσα από τα χωριά Ελαία, Νεοχώρι και Χώρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάηκαν αρκετά σπίτια στη Χώρα, ενώ στα υπόλοιπα καταγράφηκαν μικρότερες ζημιές. Στη συνέχεια, δόθηκε εντολή εκκένωσης και σε Ράχες, Τουμπίτσι και Δωδεκάμετρο και λίγο αργότερα στα χωριά Καστράκι και Φαναράκι.

Οι εστίες της πυρκαγιάς συνεχίζουν να βρίσκονται μεταξύ Δωδεκαμέτρου και Τουμπιτσίου. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο της φωτιάς ανεβαίνει προς τον ποταμό Λάδωνα. Η φωτιά καίει εκτάσεις στην Τοπική Κοινότητα Τροπαίων.

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο άνεμος να αλλάξει κατεύθυνση και η φωτιά να κινηθεί προς Ζάβετη και Βούτση. Για αυτό και υπάρχει εντολή από την Αστυνομία να είναι όλοι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να γίνει εκκένωση Βουτσίου και Μοναστηρακίου. Όμως αυτή τη στιγμή στο Τουμπίτσι γίνεται προσπάθεια με ζώνες να μην περάσει δεξιά από τον ποταμό και ανέβει προς Σταυρί.

Η κατάσταση πάντως χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς υπάρχουν πολλά μεγάλα μέτωπα, τα οποία δεν είναι ελέγξιμα.

Με πληροφορίες από e-gortynia.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ