Δραματική νύχτα στην Εύβοια: Πύρινος εφιάλτης σε πολλές περιοχές – Μάχη για να σωθεί η Ιστιαία


Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσεις: Ένα ακόμα εφιαλτικό βράδυ βιώνουν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας.

Τα πύρινα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα και όλοι στρέφουν τις ελπίδες τους στα εναέρια μέσα που θα επιχειρήσουν στις περιοχές με το πρώτο φως της ημέρας.

Η κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια στις Γούβες. Ένα πύρινο μέτωπο κατεβαίνει από Αγδίνες προς Γούβες και το άλλο προς τις περιοχές Γερακιού – Γαλατσώνα οι οποίες έχουν εκκενωθεί.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν κατά τη προσέγγισή τους τα πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή Γαλατσώνα-Γερακιού-Γούβες-Αρτεμίσιο λίγο πριν οι φλόγες μπουν στο Πευκί.

Στην παραλία του Αγίου Νικολάου οι φλόγες πλησιάζουν στη θάλασσα.

Μάχη για την Ισταία

Στις Αγδίνες τα μέτωπα είναι σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια. Τέσσερα χιλιόμετρα πριν από την Ιστιαία χωματουργικά μηχανήματα ανοίγουν αντιπυρική ζώνη για να σώσουν την πόλη.

Παράλληλα, το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Ειδικότερα, στο Ψαροπούλι τα σκάφη παραλαμβάνουν κατοίκους, ενώ στα Βασιλικά – σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης – οι φλόγες μπήκαν στο χωριό και έκαψαν τις περιουσίες των ανθρώπων, ενώ στην περιοχή έχει δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση.

Οι κάτοικοι πήραν ελάχιστα πράγματα και περιμένουν στη παραλία του χωριού, στο Ψαροπούλι, για να μεταφερθούν με ψαροκάικα στο Πευκί και από εκεί σε δομές άλλων περιοχών (Λουτρά Αιδηψού, Ωρεοί, κ.α). Στο σημείο βρίσκεται και ένα σκάφος του Λιμενικού.

Η φωτιά έχει περάσει το χωριό Τσαπουρνιά, ενώ οι κάτοικοι στα Ελληνικά με τη βοήθεια και των ανέμων συγκρατούν την ορμή της σε απόσταση αναπνοής.

Εκκενώσεις χωριών

Στο Βουτά, στην άλλη πλευρά του βόρειου τμήματος, η φωτιά έφτασε στη Μονοκαριά κατακαίγοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους αποτελεί θέμα χρόνου να κινηθεί προς Παναγιά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με μήνυμα της μέσω 112, από το απόγευμα είχε ζητήσει την εκκένωση των συγκεκριμένων χωριών.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η εκκένωση στους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες της Εύβοιας με κατεύθυνση την Ιστιαία.

Λίγο αργότερα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν σε πέντε χωριά της Εύβοιας, που οι κάτοικοί τους κινδυνεύουν από την πύρινη λαίλαπα.

Τα χωριά αυτά είναι τα Ελληνικά, οι Γούβες, η Γερακιού, το Αγριοβότανο και ο Άγιος Νικόλαος.

Το μήνυμα της Γ.Γ. της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να κινηθούν προς Ιστιαία ή το Πευκί, όπου εκεί βρίσκονται φέρυ-μποτ.

Ο χάρτης με τα μέτωπα στη Βόρεια Εύβοια

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ