Φωτιά στην Εύβοια: Μέσα στις Γούβες οι φλόγες, καίγονται σπίτια


Η καταστροφική φωτιά καίει για 6η μέρα στην Εύβοια, με τη μεγάλη «μάχη» να δίνεται τις τελευταίες ώρες έξω από τα χωριά Γαλατσώνα και Γούβες

Τα πρώτα σπίτια έχουν αρχίσει και καταπίνουν οι πύρινες «γλώσσες» στο χωριό Γούβες της Εύβοιας.

Οι Γούβες εδώ και ώρες ήταν σε πύρινο κλοιό, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής τόσο επίγειες όσο και εναέριες να δίνουν μάχη για να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά. Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112.

Λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι, όμως, το μέτωπο πλησίασε πλέον σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια και σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από αυτά τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Την ίδια ώρα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό.

Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες – και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ