Επιπλέον εναέρια μέσα πυρόσβεσης στέλνει η Ρωσία στην Ελλάδα με απόφαση Πούτιν


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν δέχτηκε το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δενδιας στους Ρώσους ομολόγους τους

Η Ρωσία δέχτηκε να αυξήσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα με έκτακτη αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης, καθώς εδώ και επτά ημέρες, πυρκαγιές καίνε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης στη χώρα μας, αφήνοντας στο διάβα τους κατεστραμμένα σπίτια, δάση και επιχειρήσεις.

«Με απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτακης και ο ΥΠΕΞ Ν. Δενδιας στους Ρώσους ομολόγους τους, έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μισούστιν, εξήρε τη συμβολή του ρωσικού γίγαντα Beriev Be-200 στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας και δόθηκε έμφαση στη δυνατότητα παροχής επιπλέον αεροσκαφών.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Ρωσία. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Η συνεργασία για την καταπολέμηση του κορονοϊού ήταν επίσης ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν οι δύο πρωθυπουργοί όπως και στην αύξηση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 5 Μαΐου. Τέλος οι κύριοι Μητσοτάκης και Μισούστιν αναφέρθηκαν και στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που αποφέρει ήδη σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ