Φωκίδα: Πατέρας δυο παιδιών ο χειριστής που σκοτώθηκε ανοίγοντας αντιπυρική ζώνη


Φωκίδα: Θρήνος για τον 70χρονο χειριστή μπουλντόζας που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στην Ερατεινή, όπου είχε βρεθεί για να ανοίξει αντιπυρικές ζώνες με το μηχάνημα έργου.

Στο πένθος βυθίστηκε όλη η Φωκίδα από τον θάνατο ενός 70χρονου άνδρα, ο οποίος είχε σπεύσει να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει και εκεί, όπως και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, τα τελευταία 24ωρα.

«Ήθελε να βοηθήσει. Ήταν άνθρωπος της προσφοράς. Δεν μπορούσε να βλέπει τη φωτιά και να μην τρέξει να βοηθήσει, παρά την ηλικία του», είπε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα Lamiareport ένας από τους κατοίκους της περιοχής. Το πώς ακριβώς έγινε το δυστύχημα και η μπουλντόζα που χειριζόταν ο 70χρονος κατέληξε στον γκρεμό, ακόμα είναι άγνωστο.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του δυο παιδιά, με την οικογένειά του να έχει βυθιστεί στο πένθος. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Άμφισσας όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στο σημείο του δυστυχήματος, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Πύραρχος, Αντώνης Μίχας, που έχει τεθεί επικεφαλής των δυνάμεων στην περιοχή για τον συντονισμό και την προσπάθεια κατάσβεσης.

Τον απεγκλωβισμό και την ανάσυρση της σορού του 70χρονου, έκανε η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ, η οποία κατευθύνθηκε στο σημείο από τη Λαμία και έχει επικεφαλής τον Αντιπύραρχο Χρήστο Πλουμάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ