Μακριά Μαλλιά: Τα καλύτερα έλαια για μακριά και υγιή μαλλιά [vid]


Τα έλαια λέγεται ότι μπορούν να ενισχύσουν την φυσική διαδικασία ανάπτυξης των μαλλιών και να βοηθήσουν σημαντικά στη διαχείριση του φριζαρίσματος, ειδικά των σγουρών μαλλιών. Το κλειδί είναι πάντως να βρείτε το λάδι εκείνο που είναι κατάλληλο για σας και τις ανάγκες των μαλλιών σας. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα καλύτερα έλαια για υγιή και μακριά μαλλιά.

  • Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας κάνει θαύματα στα σγουρά μαλλιά, παρέχοντας στα μαλλιά σας την απαραίτητη υγρασία και σφραγίζοντας την, μπορεί να αποτρέψει το φριζάρισμα και τα σπασμένα άκρα. Αλλά τα οφέλη του δεν σταματούν εκεί. Εάν έχετε λεπτά μαλλιά, το λάδι καρύδας μπορεί να αποτρέψει το σπάσιμο των άκρων χάρη στη μοναδική σύνθεση λιπαρών οξέων, τα οποία έχουν την ικανότητα να διεισδύουν βαθιά μέσα στον άξονα της τρίχας.

Προκειμένου να αποκομίσετε τα οφέλη αυτού του ενυδατικού λαδιού και να δαμάσετε τα φριζαρισμένα μαλλιά σας, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα περιποίησης μαλλιών ή να το εφαρμόσετε σε βρεγμένα μαλλιά.

  • Ελαιόλαδο

Εάν έχετε ξηρά μαλλιά ή σπασμένες άκρες, μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται λεία και υγιή με αυτό το βασικό προϊόν της κουζίνας. Το ελαιόλαδο λειτουργεί ως θερμοπροστατευτικό και δημιουργεί μια ασπίδα γύρω από τη φυσική κερατίνη της τρίχας χάρη στον συνδυασμό αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Ε και ελαϊκού οξέος. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία της πιτυρίδας.

Για θεραπεία πριν από το πλύσιμο, ζεστάνετε ελαιόλαδο και εφαρμόστε το σε όλα τα μαλλιά, από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες, πριν κάνετε ντους. Εφαρμόστε στα μαλλιά μια ζεστή πετσέτα για 20 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε ως συνήθως.

  • Έλαιο Αργκάν

Αν ψάχνετε για ένα λάδι που μπορεί να λειαίνει τις φθαρμένες και σπασμένες άκρες και να προστατεύει τα μαλλιά σας από τη θερμότητα και τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου, αυτό είναι το λάδι αργκάν. Σε σύγκριση με άλλα έλαια, είναι ελαφρύτερο, επομένως είναι κατάλληλο για τους περισσότερους τύπους μαλλιών. Το έλαιο αργκαν σφραγίζει την υγρασία της τρίχας και αποτρέπει περαιτέρω φθορές χάρη στον θρεπτικό συνδυασμό λιπαρών οξέων, αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ