«Μύλος» με την παραίτηση του Διοικητή Αεροπορίας Στρατού – Παραμένει στη θέση του

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Διοικητή Αεροπορίας Στρατού, με τον υποστράτηγο Γιώργο Κουμεντάκο να παραμένει στη θέση του

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και του υφυπουργού, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, με την παραίτηση να μην γίνεται δεκτή.

Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, υπήρξε μακρά διαβούλευση του υπουργού και του υφυπουργού, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, πριν παρθούν οι αποφάσεις και αναμένονται σύντομα οι επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα.

Το παρασκήνιο
Κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών ασκήθηκαν σφοδρές πιέσεις στον κ. Κουμεντάκο για τη διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην αεροπυρόσβεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αεροπορία Στρατού κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σπεύσουν στο μέτωπο όσο το δυνατόν περισσότερα ελικόπτερα ωστόσο οι ανάγκες σε όλη τη χώρα ήταν τεράστιες.

Οι πιέσεις στον κ. Κουμεντάκο εξελίχθηκαν σε σφοδρή κριτική με τον ίδιο ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ζητήσει επανειλημμένα μέσα για τη συντήρηση των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Μετά το στρατιωτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, ο κ. Κουμεντάκος υπέβαλε την παραίτησή του. Εν τέλει, φαίνεται πως αυτή δεν έγινε δεκτή και ο κ. Κουμεντάκος θα παραμείνει στη θέση του μετά τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here