Πρώην Διευθυντής CDC: Eνισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα σε ανοσοκαταστολή

Πρώην Διευθυντής CDC: Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του CDC, Δρ. Ρίτσαρντ Μπέσερ, παρουσιάζει τις τελευταίες παραλλαγές της COVID στο «America Reports» Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πλησιάζει σε μια απόφαση σχετικά με τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η FDA παρακολουθεί στενά τα δεδομένα σχετικά με μελέτες για τη χορήγηση επιπλέον δόσης σε άτομα ανοσοκατεσταλμένα, δήλωσε εκπρόσωπος στη Fox News.

Ο Οργανισμός συνεργάζεται με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την αξιολόγηση των επιλογών και θα έχει σύντομα μια ενημέρωση, είπαν, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τα CDC έχουν εντοπίσει ότι τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά από την COVID-19, πιθανότατα να οδηγήσουν σε νοσηλεία ή θάνατο. Και ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο αυτήν την εβδομάδα ότι “τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα είναι ευάλωτα”.

Παραδείγματα ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα περιλαμβάνουν εκείνα με HIV/AIDS,  με καρκίνο και μεταμόσχευση που λαμβάνουν ορισμένα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα και εκείνα με κληρονομικές ασθένειες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, εξηγούν τα CDC στον ιστότοπό τους.

“Ο λόγος είναι ότι είναι σαφές τώρα από τα δεδομένα παρατήρησης που έγιναν ότι τα εμβόλια δεν κάνουν, σε γενικές γραμμές, με ορισμένες εξαιρέσεις, δεν απαντούν επαρκώς όπως πιστεύαμε – η αίσθηση ότι θα παρείχαν επαρκή προστασία», είπε ο Δρ Φάουτσι.

«Επομένως, από αυτήν την άποψη είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να κινηθούμε για να πάρουμε τα δυναμικά αυτών των ατόμων. «Και τώρα δουλεύουμε πάνω σε αυτό και θα το κάνουμε να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί, για εμάς και για τα άτομα που εμπλέκονται, είναι μια πολύ υψηλή προτεραιότητα», πρόσθεσε ο Fauci. Πρόσφατα δεδομένα έχουν δείξει ότι τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια αναμνηστική δόση εμβολίου προκειμένου να αυξήσουν την απόκριση αντισωμάτων τους κατά του ιού.

Εν τω μεταξύ, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι συνέστησαν στους ανοσοκατεσταλμένους να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις κατά του κορωνοϊού. Τον περασμένο μήνα, η Δρ Σάρα Όλιβερ, μέλος της Υπηρεσίας Επιδημικής Νοημοσύνης των CDC, συνέστησε ότι όποιος έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να συνεχίσει να φορά μάσκα, να κρατά αποστάσεις από τους άλλους και να αποφεύγει τους χώρους που δεν αερίζονται καλά, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένος.

Προς το παρόν, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν χρειάζονται επιπλέον δόση.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πλησιάζει σε μια απόφαση σχετικά με τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πλησιάζει σε μια απόφαση σχετικά με τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, με μια μεταβαλλόμενη κατάσταση με νέες λοιμώξεις από ιούς όπως η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα, ένας εκπρόσωπος της FDA είπε ότι ο οργανισμός μαζί με τα CDC και το NIH εξακολουθούν να αξιολογούν τις δυνατότητες αναμνηστικών δόσεων εμβολίου.

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν εργαστηριακά δεδομένα, δεδομένα κλινικών δοκιμών και δεδομένα από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, είπε ο εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here