Φωτιές στην Ελλάδα: Το δράμα στα πρωτοσέλιδα του κοσμου – Guardian, New York Times, La Stampa, FT


Πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου έγιναν οι εικόνες από τις πυρκαγιές στην Εύβοια, ως κραυγή αγωνίας για το δυσοίωνο μέλλον του πλανήτη, με φόντο την κλιματική αλλαγή. 

Aπο τους έγκριτους New York Times των ΗΠΑ και τον βρετανικό Guardian, μέχρι τις εφημερίδες της γειτονικής Ιταλίας, ο πύρινος εφιάλτης που βιώνει η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες «φιλοξενείται» στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων ξένων εφημερίδων.

Ο διάσημος Νεοϋρκέζος καλλιτέχνης Sho Shibuya, ο οποίος μεταμορφώνει συχνά, με εικαστικές παρεμβάσεις, τα πρωτοσέλιδα των «New York Times» έδωσε τη δική του εκδοχή για τις φωτιές στην Εύβοια.

Tο πρωτοσέλιδο των New York Times

Διακρίνεται ο ουρανός της Εύβοιας που έχει «ματώσει» από τις φλόγες, σε ένα λιτό εξώφυλλο χωρίς λόγια που αποτυπώνει ωστόσο με μοναδικό τρόπο το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Guardian επέλεξε μία από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες της κρίσης για το δικό του πρωτοσέλιδο. Εκείνο με την ηλικιωμένη γυναίκα που βγάζει μια τελευταία κραυγή πριν δει το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες, ανήμπορη να το σώσει στο χωριό Γούβες.

Το στιγμιότυπο με την υπογραφή του φωτογράφου Κωνσταντίνου Τσακαλίδη που θυμίζει την «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ κάνει το γύρο του κόσμου.

Ο τίτλος που συνοδεύει το σπαρακτικό στιγμιότυπο: «Παγκόσμια Κλιματική Κρίση: Αναπόφευκτη, πρωτοφανής, μη αναστρέψιμη»

Δείτε τα πρωτοσέλιδα του κόσμου για τις φωτιές στην Εύβοια:

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ITAΛΙΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΓΑΛΛΙΑ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ