Φωτιές Εύβοια: Ο Σπύρος και ο Φλόριν- Η συγκινητική ιστορία του Έλληνα και του Ρουμάνου πυροσβέστη


Η Εύβοια καίγεται εδώ και οκτώ συνεχόμενα 24ωρα, με την Ελλάδα να ζητά βοήθεια για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων, από χώρες του εξωτερικού οι οποίες και ανταποκρίθηκαν. Είκοσι μία χώρες πρόσφεραν χείρα βοηθείας στη χώρα μας, ανάμεσά τους και η Ρουμανία που έσπευσε στο μέτωπο της Βόρειας Εύβοιας.

Η Ρουμανία έστειλε στην Ελλάδα 108 πυροσβέστες και 21 πυροσβεστικά οχήματα, με το ρουμανικό Υπουργείο Εσωτερικών να ενημερώνει διαρκώς μέσω Facebook για τις εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο.

Σε μία από τις τελευταίες αναρτήσεις κοινοποίησε μια ανθρώπινη ιστορία από το μέτωπο με πρωταγωνιστές δυο πυροσβέστες, έναν Έλληνα, το Σπύρο και ένα Ρουμάνο, το Φλόριν που επιχειρούσαν μαζί στην Εύβοια.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, στο τέλος της αποστολής ο Σπύρος είπε στον Φλόριν «ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί σου! Εκ μέρους των συναδέλφων μου, ευχαριστώ!». Ο Ρουμάνος πυροσβέστης απάντησε «επίσης ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε ξανά, αλλά σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι».

Όπως αναφέρεται εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο του Φλόριν, ο οποίος είπε στον Σπύρο «συγγνώμη είναι ο γιος μου. Χρειάζομαι ένα λεπτό να του πω ότι είμαι καλά, για να μην ανησυχεί»

Με το τέλος της κλήσης, επέστρεψε στον Έλληνα συνάδελφό του που τον ρώτησε «έχεις παιδί;», «Έχω δύο, ένα 6χρονο αγόρι και μια 3χρονη κόρη» απάντησε.

Ο Σπύρος τον ρώτησε «και ήλθες στην Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές; Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για σένα, να είσαι εδώ και να σκέφτεσαι την οικογένειά σου» Ο Φλόριν απάντησε «δύσκολο; Για εσένα είναι πιο δύσκολο αυτό που συμβαίνει τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές»

Ο Έλληνας πυροσβέστης τότε θέλησε να του προσφέρει κάτι. Του έδωσε μια ελληνική σημαία και του είπε «στην προσφέρω με όλη μου την καρδιά, γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Σε παρακαλώ να το πεις αυτό και στα παιδιά σου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ