Νίκος Χαρδαλιάς για εκκενώσεις: Δεν μπορεί να ακούγεται ότι δόθηκαν κακώς οι εκκενώσεις


Στο ζήτημα των εκατοντάδων εκκενώσεων που έλαβαν χώρα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Τρίτης 10/08 για την πύρινη λαίλαπα που καίει τη χώρα τις τελευταίες μέρες. Όπως επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, “όταν έχεις μία κατάσταση με ανεξέλεγκτα μέτωπα παντού το μείζον ζήτημα είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν μπορεί να ακούγεται ότι δόθηκαν κακώς οι εκκενώσεις. Υπάρχει ένα μοντέλο και ξέρουμε πότε πλησιάζει μια φωτιά και είναι επικίνδυνη. Είμαι ευγνώμων για τους κατοίκους που έμειναν μαζί με τους πυροσβέστες και έδωσαν μάχη”, δήλωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι “το 112 η απόλυτη παρακαταθήκη της θωράκισης της χώρας”.

Νίκος Χαρδαλιάς: Με το 112 κάναμε 141 εκκενώσεις και απομακρύναμε 63.000 ανθρώπους. Το 112 δεν είναι εύκολη υπόθεση αν δεν γίνει σωστά μπορεί να σκοτώσει.

Παράλληλα σημείωσε ότι “δεν είναι εύκολή η διαδικασία των εκκενώσεων. Με το 112 κάναμε 141 εκκενώσεις και απομακρύναμε 63.000 ανθρώπους. Το 112 δεν είναι εύκολη υπόθεση αν δεν γίνει σωστά μπορεί να σκοτώσει. Έπρεπε αν δώσουμε μάχη για να σωθεί η Αρχαία Ολυμπία, όταν καιγόταν η Βαρυμπόμπη και η μάχη δινόταν μέσα σε σπίτια και οικισμούς. Ο τρόπος που κινηθήκαμε έσωσε ανθρώπινες ζωές. Να χτυπήσω ξύλο δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Έχουμε πολύ καλούς αξιωματικούς. Μην πυροβολείτε τους μαχητές”.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι “προφανώς θα γίνει αποτίμηση και δεν υπάρχει ικανοποίηση σε μια τέτοια καταστροφή. Η ροή των συμβάντων ήταν όπως σας την αποτύπωσα. Κλείνοντας τη διαδικασία θα υπάρξει έρευνα σε κάθε επίπεδο, σε κάθε γρανάζι του μηχανισμού. Η χώρα ήταν ενισχυμένη παρά ποτέ. Αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση με 56 πυρκαγιές σε 8 ημέρες στο χειρότερο καιρικό φαινόμενο που αντιμετωπίσαμε εδώ και 40 χρόνια”.

Νίκος Χαρδαλιάς: Δεν υποβαθμίσαμε καμιά πυρκαγιά

Δεν υποβαθμίσαμε καμιά πυρκαγιά, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για την εξέλιξη της φωτιάς στην Εύβοια”.

Αν δείτε το πρώτο βράδυ πώς έχει εξελιχθεί η φωτιά στην Εύβοια με ριπές 6 μποφόρ το πρωίη κατάσταση ήταν εξωπραγματική γιατί οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν όλοι εκεί”, συμπλήρωσε.

Όπως είπε “στην 1η Αυγούστου για πρώτη φορά έγινε αναστολή αδειών στην Πυροσβεστική και στις 2 Αυγούστου δώσαμεεντολή για ανάκληση αδειών”.

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επειδη ειπες την αληθεια για τα εναερια μεσα,και πηγε κουβα το αλητακι ο Σκερτσος,θα το πω ευγενικα.Στα τοσα χρονια πυροσβεσης οι κατοικοι,οπως και τα σωματα επιφυλακης απετρεπαν αναζωπυρωσεις μικροεστιων πραγμα που δεν συνεβη τωρα[εκτος απο αυτους που παρακουσαν και εμεναν].Κατανοω οτι,επικοινωνιακα δεν θελετε νεκρους,αν και με τον κοβιντ τα σκατωσατε[αλλη φορα γιατι πεθαναν τζαμπα τοσοι ανθρωποι]αλλα επιχειρησιακα ειναι σφαλμα.Αλλωστε πρωτοφανης προχειροτητα και στις εκκενωσεις.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ