Φωτιά στη Γορτυνία: «Πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας


Η φωτιά στη Γορτυνία έχει επεκταθεί και έχει δημιουργήσει μέτωπα, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά στην Γορτυνία, η οποία έχει επεκταθεί και έχει δημιουργήσει μέτωπα», είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα, ενώ αναμένονται και ενισχύσεις», τονίζοντας ότι «δυστυχώς φυσάει στην περιοχή». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχουν γίνει προληπτικές εκκενώσεις οικισμών».

«Πυροσβεστικός φραγμός έχει στηθεί στα διοικητικά όρια Ηλείας- Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας, η φωτιά που βρίσκεται στην Γορτυνία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «η γραμμή άμυνας έχει στηθεί με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου, που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, μετά τον Αλφειό ποταμό, προκειμένου να μην περάσει η φωτιά προς τις περιοχές Σέκουλας, Δαφνούλα και Αλιφείρα».

Όσον αφορά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν, στις περιοχές Λάλα, Λάσδικα, Δούκα και Μηλιές ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

Οι πολίτες στην περιοχή έλαβαν μηνύματα εκκένωσης των οικισμών τους με κατεύθυνση τα Τρόπαια και την Τρίπολη. Η ταχύτητα του μετώπου είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η κατάσβεση. Μάλιστα, οι αλλαγές στην κατεύθυνση του αέρα κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι, Φαναράκι, Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Κάλλιανη, Δόξα και Τουμπίτσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ