Διακοπές ρεύματος- ΔΕΔΔΗΕ: Ο «χάρτης» των περιοχών με προβλήματα ηλεκτροδότησης

Ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των πυρκαγιών.

Ενημέρωση σχετικά με τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των πυρκαγιών έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, συμπληρώνοντας πως όλες του οι δυνάμεις συνεχίζουν πυρετωδώς τις εργασίες για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας πανελλαδικά.

Στη Β.Εύβοια, όπου μαίνεται η φωτιά με συνεχείς αναζωπυρώσεις οι οποίες προκαλούν ζημιές και σε νέα σημεία του Δικτύου, στην περιοχή της ΛίμνηςΜαντουδίου-Αγ. Άννας, από το σύνολο των 800 στύλων που έχουν καταστραφεί, έχουν αντικατασταθεί οι 180 και από τα 34 χλμ. Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές τα 10 χλμ. Από το σύνολο των 15.000 πελατών που έχουν επηρεαστεί από τις ζημιές, έχουν επανηλεκτροδοτηθεί οι 10.500.

Στην περιοχή της Ιστιαίας Αιδηψού, από το σύνολο των 250 στύλων που έχουν υποστεί ζημιές, έχουν αποκατασταθεί οι 10 και από τα 12 χλμ. Δικτύου έχουν αποκατασταθεί τα 0,5 χλμ. Από το σύνολο των 6.000 πελατών που επηρεάστηκαν από τη ζημιές, έχουν επανηλεκτροδοτηθεί οι 4.000.

Στην περιοχή της Πελοποννήσου και ειδικότερα στην περιοχή του Αγρινίου, έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών με την αντικατάσταση 23 στύλων και των 1,85 χλμ. Δικτύου που είχε υποστεί ζημιές.

Στην περιοχή της Καλαμάτας από το σύνολο των 64 στύλων που έχουν υποστεί ζημιά, έχουν αντικατασταθεί οι 51 και 7,3 χλμ. Δικτύου από σύνολο 9,6 χλμ. Συνολικά έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών και εκκρεμούν αποκαταστάσεις σε μεμονωμένες παροχές με εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ έως αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί.

Στην περιοχή του Πύργου, από το σύνολο των 226 στύλων που έχουν υποστεί ζημιά έχουν αντικατασταθεί οι 116 και 12,6 χλμ. Δικτύου από σύνολο 20,6 χλμ. Έχει ηλεκτροδοτηθεί το 90% των παροχών και παραμένουν εκτός των χωριά Νεμούτα και Πεύκη και μεμονωμένες διάσπαρτες παροχές.

Στην περιοχή της Σπάρτης, έχουν αντικατασταθεί 91 στύλοι από σύνολο 551 και 10 χλμ. Δικτύου από σύνολο 44 χλμ. Έχει ηλεκτροδοτηθεί το 95% των παροχών και παραμένουν εκτός τα χωριά Σιδηρόκαστρο, Μυρσίνη, Λυγερά, Κονάκια, Πολυάραβος, τμήμα του Αγ.Βασιλείου και τμήμα του Πλατανιού. Στην περιοχή συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών οι περισσότερες εκ των οποίων είναι σε δυσπρόσιτα σημεία.

Τέλος, στην περιοχή της Τρίπολης, υπάρχει ακόμη φωτιά σε εξέλιξη απειλώντας και άλλα τμήματα του Δικτύου και σημειώνονται καθημερινά αναζωπυρώσεις, ωστόσο έχουν ηλεκτροδοτηθεί τα χωριά Σαρή και Βάστα.

Στην Αττική, έχει επανηλεκτροδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος των πελατών στις περιοχές Τατόϊ, Κρυονέρι, Σταμάτα, Αφίδναι, Μαλακάσα, Βαρυμπόμπη και Αγ.Στέφανο. Έως σήμερα το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η επανηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος των πελατών στη Δροσοπηγή, στους Θρακομακεδόνες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here