Υπόθεση Λιγνάδη: Κατέθεσαν τρεις μάρτυρες – Εξελίξεις και στην υπόθεση Φιλιππίδη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που αφορά στην υπόθεση του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς μετά και την κατάθεση του μηνυτή από την Σουηδία, στο γραφείο της 19ης ανακρίτριας βρέθηκαν ακόμη τρεις μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανακριτικό κατώφλι πέρασαν την περασμένη εβδομάδα τόσο ο Νίκος Σ., ο άνθρωπος από την μαρτυρία του οποίου αποκαλύφθηκε η υπόθεση Λιγνάδη, όσο και οι Ιωάννης Παναγόπουλος και Αγησίλαος Μικελάτος, που είχαν προταθεί ως μάρτυρες από τον σκηνοθέτη, αλλά το βράδυ της απολογίας του, εκείνοι με ανακοίνωσή τους ζήτησαν να μην τους εμπλέκουν στην υπόθεση.

Σε συνθήκες άκρας μυστικότητας φέρεται να κατέθεσε ο Νίκος Σ., ο άνθρωπος που στις 6 Φεβρουαρίου του 2021 μίλησε στο 2020mag και στην δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από το Δημήτρη Λιγνάδη, φωτογραφίζοντάς τον. Η συνέντευξή του αυτή πήρε τη μορφή καταγγελίας και κατατέθηκε στη συνέχεια στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ενώ οι δύο συνήγοροί του γνωστοποίησαν τα στοιχεία του εντολέα τους στις εισαγγελικές αρχές, πριν από δύο περίπου εβδομάδες.

Όπως φαίνεται η ανακρίτρια έκρινε απαραίτητη την κατάθεσή του για να σκιαγραφήσει και το προφίλ του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, καθώς ο Νίκος Σ. είχε καταγγείλει πως το 2005 βιάστηκε παρουσία τρίτου προσώπου στο σπίτι του σκηνοθέτη. Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του τρίτου προσώπου έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό αλλά για διαφορετική υπόθεση και η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση.

Την ίδια στιγμή, κατάθεση φέρονται να έδωσαν και οι Ιώαννης Παναγόπουλος και Αγησίλαος Μικελάτος, οι δύο μάρτυρες που είχαν προταθεί από τον Δημήτρη Λιγνάδη πριν την απολογία του. Ωστόσο, την στιγμή που η απολογία βρισκόταν σε εξέλιξη, οι δυο μάρτυρες που είχε επικαλεστεί ο συνήγορός του Αλέξης Κουγιας διέψευσαν τους ισχυρισμούς του.

Με ανακοίνωσή τους εκείνη τη νύχτα, υποστήριξαν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν ότι θα προταθούν ως μάρτυρες υπερασπίσεως, ενώ τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ουσία της υπόθεσης. Μάλιστα, ο κ. Μικελάτος εξήγησε ότι «πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου. Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε, για το πριν την 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα».

Καταθέτει εντός της εβδομάδας η τρίτη καταγγέλλουσα στην υπόθεση Φιλιππίδη

Εν αναμονή της κατάθεσης της τρίτης καταγγέλουσας στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη βρίσκεται ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση και ερευνά τον ηθοποιό για έναν βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος σε τρία διαφορετικά πρόσωπα.

Ο γνωστός ηθοποιός ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο από τις τρεις συνολικά παθούσες έχουν ήδη καταθέσει και επιβεβαιώσει ενώπιον του εισαγγελέα τα όσα περιγράφουν στις καταγγελίες τους στο ΣΕΗ, ενώ κατάθεση έχουν δώσει δυο μάρτυρες.

Η τρίτη κατεγγέλλουσα αναμένεται να καταθέσει εντός της εβδομάδας, αφού η καταγγελία της για απόπειρα βιασμού έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο εισαγγελικό γραφείο από τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση έχουν καταβληθεί ιδιαίτερες προσπάθειες προκειμένου να καταθέσει, καθώς μετά την δημόσια καταγγελία της μέσω συνέντευξης στην ιστοσελίδα documentonews.gr, φέρεται να δέχτηκε απειλές που την απέτρεψαν αρχικά από το να καταγγείλει επισήμως στο Σωματείο της το περιστατικό.

Η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here