Κρήτη: Δραματική έκκληση διευθύντριας παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ – Εμβολιαστείτε πριν γίνουμε Μπέργκαμο


Τη δύσκολη κατάσταση σε όλη την Κρήτη αποτυπώνει με ανάρτησή της η διευθύντρια παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ η οποία ζητά να προχωρήσουν oi εμβολιασμοί «προτού να γίνουμε Μπέργκαμο»

Δραματική έκκληση για εμβολιασμό μικρών και μεγάλων «προτού να γίνουμε Μπέργκαμο» στέλνει η διευθύντρια παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ένη Μιχαηλίδου, λίγη ώρα μετά την απόφαση να επιβληθεί lockdown στο Ηράκλειο.

Με αφορμή τη διασωλήνωση μια 20χρονης που έχει προσβληθεί με κορονοϊό και τη συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών η κυρία Μιχαηλίδου έκανε μια ανάρτηση στο Facebook κοινοποιώντας και την επίσημη θέση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας που τάσσεται υπέρ των εμβολιασμό των παιδιών λέγοντας πως είναι ασφαλή.

Η διευθύντρια παιδιατρικής καταλήγει, μάλιστα, στην ανάρτησή της με τη φράση «δεν καίγεται ο κορπνοϊός με τις πυρκαγιές… το ένα δράμα δεν αναιρεί το άλλο…».

Η ανάρτηση της Διευθύντριας Παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ

Ιδού και η επίσημη θέση της ΕΠΕ. Έχω πάρει προ πολλού θέση … δυστυχώς οι μεμονωμένες φάλτσες φωνές ακούγονται πιο δυνατά και μας ξεκουφαίνουν. Αποτέλεσμα οι ΜΕΘ στο νησί άρχισαν να ασφυκτιούν … 20χρονη διασωληνωμένη στη ΜΕΘ (κόρη αντιεμβολιαστών) χαροπαλεύει μαζί με τη μητέρα της διασωληνωμένη επίσης … προτού λοιπόν γίνουμε Μπέργκαμο σπεύστε να εμβολιαστείτε μικροί και μεγάλοι. Δεν καίγεται ο κορωνοϊός με τις πυρκαγιές … το ένα δράμα δεν αναιρεί το άλλο …

Δήμαρχος Ηρακλείου στο Newsbomb.gr: «Αν ο κόσμος είχε εμβολιαστεί δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα»

Στην έλλειψη εμβολιασμού από μεγάλες ομάδες του πληθυσμού απέδωσε την κατάσταση που οδήγησε στην επιβολή lockdown στο Ηράκλειο ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Λαμπρινός, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Αν ο κόσμος είχε εμβολιαστεί δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως θα είχε «ανασχεθεί η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα» και τα κρούσματα θα είχαν περιοριστεί.

«Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την επιβολή των περιοριστικών μέτρων ως μια αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη, δεδομένου ότι λαμβάνει χώρα μέσα στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου και αναμένεται να έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην τοπική οικονομία, βλάπτοντας τον τουρισμό.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξαν ενδείξεις χαλάρωσης στο Ηράκλειο ως προς την τήρηση των μέτρων κατά της μετάδοσης του ιού, απάντησε πως «δεν νομίζω ότι υπήρχε χαλάρωση… η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στη μεγάλη μεταδοτικότητα της Δέλτα. Θα είχε ανασχεθεί αν είχε εμβολιαστεί ο κόσμος».

Ως προς τις πληθυσμιακές ομάδες όπου παρατηρούνται μειωμένοι ρυθμοί εμβολιασμών, είπε πως «δεν μπορώ να κατηγοριοποιήσω», ωστόσο εκτίμησε πως έχουν να κάνουν περισσότερο με την περιφέρεια και όχι με την πόλη- και για αυτόν τον λόγο «εκστρατεύουμε στην περιφέρεια και εμβολιάζουμε με κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ».

Καταλήγοντας, ο κ. Λαμπρινός εξέφρασε την ελπίδα πως «αυτό το γεγονός θα κάνει να σκεφτούν ωριμότερα αυτοί που δεν εμβολιάζονται, ώστε να πάνε να εμβολιαστούν, για το καλό όλων- και για να μην χαλάσει εντελώς η τουριστική σεζόν, που πήγαινε σε πολύ καλούς ρυθμούς: Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, άγγιζε τα επίπεδα του 2019».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ