ΗΠΑ Δημοσκόπηση: Υψηλή εμπιστοσύνη σε γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς


 ΗΠΑ Δημοσκόπηση: Υψηλή εμπιστοσύνη σε γιατρούς, νοσηλευτές στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 7 στους 10 Αμερικανούς εμπιστεύονται γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς να κάνουν ό, τι είναι σωστό για τις οικογένειές τους είτε τις περισσότερες είτε όλες τις φορές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Associated Press της Ουάσινγκτον – Οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους φαρμακοποιούς, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Οι ερευνητές λένε ότι η εμπιστοσύνη θα μπορούσε να γίνει σημαντική στην ώθηση για αύξηση των εμβολίων COVID-19, εφόσον οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν παρόχους φροντίδας που γνωρίζουν και είναι ανοιχτοί να ακούσουν νέες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια. Τουλάχιστον 7 στους 10 Αμερικανούς εμπιστεύονται γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς να κάνουν ό, τι είναι σωστό για αυτούς και τις οικογένειές τους είτε τις περισσότερες είτε όλες τις ώρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Σχολής Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Σικάγου Harris και του Associated Press-NORC Center για Έρευνα Δημοσίων Υποθέσεων.

Η δημοσκόπηση δείχνει υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και στους Ρεπουμπλικάνους. άντρες και γυναίκες και λευκούς, μαύρους και ισπανόφωνους Αμερικανούς. Όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν θεραπεία ή υπηρεσία από γιατρό ή νοσοκόμα, αρχίζουν να χτίζουν εμπιστοσύνη και στη συνέχεια τείνουν να επιστρέφουν σε αυτούς τους παρόχους όταν χρειάζονται περισσότερη βοήθεια ή έχουν απορίες σχετικά με ένα θέμα υγείας, δήλωσε η Michelle Strollo, ανώτερη αντιπρόεδρος της Ερευνητικής Ομάδας στο NORC’s Health «Οι υπάλληλοι της δημόσιας υγείας θα πρέπει πραγματικά να αναζητούν γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς για να είναι στον τηλεφωνητή για να μεταδώσουν το μήνυμα της σημασίας του εμβολιασμού», είπε. Η δημοσκόπηση του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Kaiser Family τον Ιούνιο έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονταν τους γιατρούς για πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο περισσότερο από άλλες πηγές όπως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και τον Δρα Anthony Fauci, τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα των αμερικανικών μολυσματικών ασθενειών. Τα επίπεδα κρουσμάτων COVID-19 αυξάνονται σε όλη τη χώρα, οδηγούμενα από μια εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή ιού που προσβάλλει κυρίως μη εμβολιασμένα άτομα, σύμφωνα με τους ειδικούς της δημόσιας υγείας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι έχουν παρακαλέσει τους Αμερικανούς να πάρουν τα πλάνα. Τα εμβόλια COVID-19 είναι ευρέως διαθέσιμα από την άνοιξη και το CDC αναφέρει ότι το 71% των ενηλίκων των ΗΠΑ έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Ο πρόσφατα συνταξιούχος καρδιολόγος Paul Vaitkus είπε ότι ενθάρρυνε πολλούς ασθενείς του, μερικοί από τους οποίους τον έβλεπαν χρόνια, να κάνουν το εμβόλιο λόγω των συνθηκών υγείας τους. Νομίζει ότι τον άκουσαν.

Οι πάροχοι φροντίδας θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενθάρρυνση των ανθρώπων να κάνουν εμβόλια, αλλά το κατακερματισμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας παρουσιάζει ένα εμπόδιο. Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά στους ανασφάλιστους, σημείωσε η Λιζ Χάμελ, διευθύντρια της κοινής γνώμης και έρευνας της Kaiser.

“Αυτά είναι τα ίδια άτομα που είναι λιγότερο πιθανό να βρίσκονται σε τακτική υγειονομική περίθαλψη, να έχουν αυτές τις αλληλεπιδράσεις με γιατρούς και παρόχους”, είπε. Το ίδιο ισχύει και για τους νεότερους ενήλικες, οι οποίοι έχουν επίσης χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Είναι λιγότερο πιθανό να βλέπουν τακτικά έναν γιατρό ή να λαμβάνουν προληπτική φροντίδα όπως οι ετήσιοι έλεγχοι. Επιπλέον, το να μπει κάποιος στο ιατρείο ή το φαρμακείο δεν προσφέρει καμία εγγύηση ότι ο ασθενής θα εμβολιαστεί.

Ο Χάμελ σημείωσε ότι οι στάσεις απέναντι στα εμβόλια έχουν πολιτικοποιηθεί τόσο πολύ που οι άνθρωποι που εμπιστεύονται έναν γιατρό για να τους δώσει συμβουλές για άλλα θέματα μπορεί να μην είναι ανοιχτοί στο να ακούσουν περισσότερα για τα εμβόλια. «Νομίζω ότι ορισμένοι άνθρωποι, με βάση την πολιτική, έχουν κλείσει εντελώς», είπε. Οι γιατροί κερδίζουν μεγάλη εμπιστοσύνη από το αμερικανικό κοινό και μια μικρή πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για την αύξηση του αριθμού των γιατρών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του AP-NORC.

Αλλά μόνο περίπου 2 στους 10 υποστηρίζουν κρατικά κονδύλια για την αύξηση των αμοιβών των γιατρών. Οι μισοί Αμερικανοί λένε ότι οι γιατροί πληρώνονται περίπου. Ωστόσο, οι περισσότεροι Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων, πιστεύουν ότι οι νοσηλευτές και οι βοηθοί υγειονομικής περίθαλψης δεν πληρώνονται καλά.

Παρόλο που η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να ταλανίζει τις ΗΠΑ, η δημοσκόπηση δεν βρίσκει σημαντικές μεταβολές στις απόψεις σχετικά με τις πολιτικές υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για την προσιτή περίθαλψη, ενός συστήματος υγείας ενός πληρωτή ή μιας δημόσιας επιλογής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ