Γερμανία: Εργαζόμενος στη βρετανική πρεσβεία συνελήφθη με την υποψία ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας

Ο Βρετανός υπάλληλος της βρετανικής πρεσβείας στο Βερολίνο φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών» τουλάχιστον ένα έγγραφο

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε χθες Τρίτη έναν Βρετανό που εργαζόταν στη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο, με την υποψία ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας.

Ο άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο Ντέιβιντ Σ., φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών» τουλάχιστον μία φορά έγγραφο «το οποίο περιήλθε στην κατοχή του στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην πρεσβεία», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας αρμόδια για υποθέσεις κατασκοπείας.

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε έπειτα από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών, ενώ πρόσθεσε ότι αυτός θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή αργότερα σήμερα.

«Ο κατηγορούμενος έλαβε ένα ποσό μετρητών που δεν έχει διευκρινιστεί σε αντάλλαγμα για την παροχή πληροφοριών», επεσήμανε την ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Βρετανός αυτός εργαζόταν για τη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο από τον Νοέμβριο του 2020, αν και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια θέση.

«Έρευνες έχουν γίνει στο διαμέρισμα και τον χώρο εργασίας (του κατηγορούμενου)», σημείωσε η εισαγγελία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here