Ε.Ε.Σ: Τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια για τους πυρόπληκτους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


H Ερυθρά Ημισέληνος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενισχύει το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με απόφασης του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν, σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο της χώρας, απεστάλη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια, προκειμένου να βοηθηθούν οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας.

Το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε περίπου 20 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, κατέφθασε χθες, Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, στον αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 14:30. Παρόντες στην παράδοση-παραλαβή του ανθρωπιστικού υλικού ήταν ο Πρέσβης των ΗΑΕ κ. Σουλεϊμάν Αλ Μαζρούι, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ. κ. Γεώργιος Σκούμας, η Δ/ντρια Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων & Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Ε.Ε.Σ, κα Μαρίνα Σταμάτη, καθώς και εθελοντές εκ μέρους των Τομέων, Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο κ. Σκούμας ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη των ΗΑΕ για την τεράστια και γενναιόδωρη αυτή προσφορά και δεσμεύτηκε ότι το υλικό αυτό θα παραδοθεί από τον Ε.Ε.Σ. σ’ αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παραλαβή είναι η πρώτη από τις συνολικά τρείς που θα αποστείλει η Ερυθρά Ημισέληνος των ΗΑΕ, με τις επόμενες δύο να αναμένονται στη χώρα μας τις προσεχείς ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ