Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο


Πτώση της θερμοκρασίας, ενισχυμένοι βοριάδες μέχρι και τις 15 Αυγούστου.

Αισθητή υποχώρηση θερμοκρασίας και πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίοι περιλαμβάνονται μεταξύ των χαρακτηριστικών του καιρού μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του ertnews.gr, η ένταση των βοριάδων θα φτάνει τα 7 και πιθανώς 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Την Πέμπτη προβλέπονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες, ενώ πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και την Παρασκευή και το Σάββατο.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 32, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Από το απόγευμα αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ