Ερντογάν: Θα μπορούσα να συναντηθώ με τον αρχηγό των Ταλιμπάν


Πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τερματισμό των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τετάρτη πως θα μπορούσε να συναντηθεί με τον αρχηγό των Ταλιμπάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τερματισμό των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν.

Ο Ερντογάν έκανε αυτή τη δήλωση στο πλαίσιο συνέντευξής του στο CNN Türk. «Οι τελευταίες εξελίξεις και η κατάσταση…είναι πολύ, πολύ ανησυχητικές» είπε, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στο Αφγανιστάν. «Ίσως θα είμαι σε θέση να υποδεχτώ το άτομο που είναι αρχηγός τους» πρόσθεσε, αναφερόμενος στις προσπάθειες Τούρκων αξιωματούχων για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει τον προηγούμενο μήνα ότι η Τουρκία θα είχε συνομιλίες με τους Ταλιμπάν στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών για ειρήνευση στην περιοχή.

«Γιατί; Επειδή αν δεν ελέγξουμε τέτοια πράγματα σε ανώτερο επίπεδο, δεν θα είναι δυνατόν να διασφαλίσουμε την ειρήνη αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν» σημείωσε ο Ερντογάν.

Στον απόηχο της αποχώρησης των ξένων δυνάμεων, οι Ταλιμπάν έχουν καταλάβει πολλές πρωτεύουσες επαρχιών του Αφγανιστάν μέσα σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, προκαλώντας διεθνή ανησυχία.

Η Τουρκία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβει τη διαχείριση και τη φύλαξη του αεροδρομίου της Καμπούλ, καθώς και για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Πηγή: Daily Sabah

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ