Νέα Υόρκη: Παραίτηση του Κυβερνήτη Andrew Cuomo για σεξουαλική παρενόχληση πολλών γυναικών


Νέα Υόρκη: Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παραιτείται, με ισχύ σε 14 ημέρες. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, που εμφανίστηκε εδώ στη Νέα Υόρκη στις 9 Ιουνίου 2021, αρνήθηκε σεξουαλική παρενόχληση πολλών γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παραιτήθηκε την Τρίτη μετά από έρευνα που έδειξε ότι φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά 11 γυναίκες και ενόψει της αυξανόμενης νομικής πίεσης και των απαιτήσεων για την αποχώρησή του. Ο Cuomo, ένας Δημοκρατικός κυβερνήτης, υπηρέτησε ως κυβερνήτης της Νέας Υόρκης από το 2011.

Η παραίτηση του Cuomo έρχεται αφού η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Letitia James στις 3 Αυγούστου δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας πέντε μηνών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Cuomo είχε εμπλακεί σε συμπεριφορές που παραβίαζαν τον νόμο της πολιτείας των ΗΠΑ. «Δεδομένων των συνθηκών, ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να βοηθήσω τώρα είναι να παραιτηθώ και να αφήσω την κυβέρνηση να επιστρέψει στη διακυβέρνηση», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως αναφέρει το ABC News. Στην τηλεοπτική 20λεπτη προσφώνησή του, ο Cuomo αρνήθηκε και πάλι κάθε παράβαση, αν και είπε ότι αποδέχεται «πλήρη ευθύνη» για την προσβολή των γυναικών μέσω αυτού που χαρακτήρισε προσπάθειες να είναι στοργικές ή χιουμοριστικές. «Ήμουν πολύ εξοικειωμένος με τους ανθρώπους», είπε. «Στο μυαλό μου, δεν έχω ξεπεράσει ποτέ τα όρια με κανέναν, αλλά δεν συνειδητοποίησα τον βαθμό στον οποίο η γραμμή έχει επανασχεδιαστεί».

Το Associated Press σημειώνει ότι η υποπλοίαρχος Κάθι Χοτσούλ θα γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης σε δύο εβδομάδες. Η γερουσιαστής Kirsten Gillibrand, Δημοκρατική από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πιστεύει ότι η Kathy Hochul «θα είναι μια εξαιρετική κυβερνήτης».

Το Reuters σημειώνει ότι η παραίτηση του Κουόμο σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά σε 13 χρόνια που ένας κυβερνήτης της Νέας Υόρκης παραιτείται για σκάνδαλο – μετά την παραίτηση του Έλιοτ Σπίτσερ το 2008 λόγω της προστασίας του σε ιερόδουλες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ