20 Απριλίου 2024

e-ΕΦΚΑ: Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές συντάξεις


Το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου 2021 αποφάσισε το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων.

  • Στις 25 Αυγούστου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Αυγούστου 2021, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Αυγούστου 2021, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
  • Στις 30 Αυγούστου 2021, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

 

e-ΕΦΚΑ: Έναρξη λειτουργίας νέων Τοπικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ στον Έβρο με έδρα την Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο, στη Βέροια, στην Αλεξάνδρεια, στην Έδεσσα, στο Καρπενήσι, στο Αίγιο, στη Ραφήνα, στη Σάμο, στη Κω, από την Τρίτη 10 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι από την Τρίτη, 10 Αύγουστου 2021, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ προχωρά στη σύσταση νέων τοπικών διευθύνσεων, με την κατάργηση των παλαιών δομών και την ενσωμάτωσή τους στις νέες τοπικές, έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, επιτυγχάνεται ενιαίος τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών του, καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων, μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ