Βασίλης Κικίλιας τεστ κορωνοιού: Δείτε όλα όσα είπε

Σε νέες δηλώσεις προβεί ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την αποκάλυψη ότι όλο και περισσότερο ιατρικό προσωπικό πάσχει από τον Κορωνοιό με αποτέλεσμα να κλείνουν νοσοκομεία για απολύμανση και αυτή η κατάσταση να δυσχαιρένει όλο και περισσότερο το έργο της απέναντι στην νόσο covid-19.

Πιο συγκεκριμένα μετά τις αποκαλύψεις ότι στο νοσοκομείο Μεταξάς βρέθηκαν θετικοί στον Κορωνοιό 20 ασθενείς που νοσηλεύονται και 24 από το υγειονομικό προσωπικό που εργάζονται οι οποίες ήρθαν στο φως από ελέγχους που έγιναν,  τον έκαναν να προβεί σε έκτακτες ανακοινώσεις που υποστήριζαν ότι από εδώ και πέρα όλοι οι γιατροί, υγειονομικοί και το νοσηλευτικό προσωπικό όλων των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοιού θα υποβάλλετε σε rapid test δύο φορές την εβδομάδα.

Ενέργειες του νοσοκομείου Μεταξά μετά την αποκάλυψη:

Το νοσοκομείο Μεταξά μετά από όσα ήρθαν στο φώς αναγκάστηκε για 2 μέρες να κλίσει τις λειτουργίες του προκείμένου να απολύμάνει τους χώρους του. Πιο συγκεκριμένα ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία.

  1. Αναστάλει την λειτουργεία της ογκολογικής μονάδας
  2.  Αναστάλει την λειτουργία των εξωτερικά ιατρείων
  3. Προέβει στην ακύρωση κάθε φύσης χειρουργικής επέμβασης
  4. Οι ασθενείς που ανιχνεύθηκαν θετικοί στην νόσο του κορωνοιού μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο του νοσοκομείου.

Λόγοι λήψης αποφάσεως:

  • Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψιν της το παραπάνω περιστατικό αλλά και γενικότερα την εικόνα που επικρατεί στους τομείς υγείας όπου από την αρχή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και έρχονται αντιμέτωποι με ποικίλα περιστατικά καθημερινά με αποτέλεσμα να εκτείνονται στο κίνδυνο περισσότερο από κάθε άλλο πολίτη και δεδομένου ότι το προσωπικό είναι λίγο και οι άδειες ανάρρωσεις φθείρουν την ήδη βεβαρημένη κατάσταση αποφάσισε να επέμβει προκειμένου να αναχαιτίσει την πορεία.
  • Η  κατανόηση του πόσο σημαντικό είναι όλα τα δημόσια νοσοκομεία να στέκουν γερά για να μπορούν να ανταποκριθούν στις γρήγορες απαιτήσεις τις κατάστασης και ότι με το να αναστείλουν την λειτουργεία τους το ένα μετά το άλλο μόνο τραγικά αποτελέσματα θα μπορούσε να επιφέρει.

Ακολουθεί βίντεο με ρεπορτάζ από το νοσοκομείο

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here