Άγχος: Πώς μπορούμε να χειριστούμε το άγχος με υγιείς τρόπους;


Το άγχος εξυπηρετεί έναν σημαντικό σκοπό – μας επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε γρήγορα σε απειλές και να αποφεύγουμε τον κίνδυνο. Ωστόσο, η μακροχρόνια έκθεση στο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε προκλήσεις ψυχικής υγείας (για παράδειγμα, άγχος και κατάθλιψη) ή αυξημένα προβλήματα σωματικής υγείας. Ένα μεγάλο σύνολο ερευνών υποδεικνύει ότι τα αυξημένα επίπεδα στρες παρεμβαίνουν στην ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε σωματικές ασθένειες. Ενώ κανείς δεν μπορεί να αποφύγει κάθε άγχος, μπορείτε να εργαστείτε για να το χειριστείτε με υγιείς τρόπους που αυξάνουν τις δυνατότητές σας να ανακάμψετε.

  • Τρώτε και πίνετε υγιεινά για να ενισχύσετε την υγεία σας.

Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν το άγχος πίνοντας αλκοόλ ή τρώγοντας πολύ. Αυτές οι ενέργειες μπορεί να φαίνονται να βοηθούν προς το παρόν, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να προσθέσουν άγχος μακροπρόθεσμα. Η καφεΐνη μπορεί επίσης να επιδεινώσει τις επιδράσεις του στρες. Η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του στρες.

  • Ασκηθείτε τακτικά.

Εκτός από τα οφέλη της σωματικής υγείας, η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρό ανακουφιστικό του στρες. Εξετάστε τη μη ανταγωνιστική αερόβια άσκηση, την ενδυνάμωση με βάρη ή κινήσεις όπως η γιόγκα ή το τάι τσι και θέστε λογικούς στόχους για τον εαυτό σας. Έχει αποδειχθεί ότι η αερόβια άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες – φυσικές ουσίες που σας βοηθούν να αισθάνεστε καλύτερα και διατηρείτε μια θετική στάση.

  • Σταματήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα καπνού και νικοτίνης.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν νικοτίνη συχνά την αναφέρουν ως ανακουφιστικό του στρες. Ωστόσο, η νικοτίνη προκαλεί περισσότερο άγχος στο σώμα αυξάνοντας τη φυσική διέγερση και μειώνοντας τη ροή του αίματος και την αναπνοή.

  • Μελετήστε και εφαρμόστε τεχνικές χαλάρωσης.

Ο καθημερινός χρόνος για να χαλαρώσετε βοηθά στη διαχείριση του στρες και στην προστασία του σώματος από τις επιπτώσεις του στρες. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία τεχνικών, όπως βαθιά αναπνοή, προοδευτική χαλάρωση των μυών και διαλογισμό. Υπάρχουν πολλές διαδικτυακές πηγές και εφαρμογές που παρέχουν οδηγίες σχετικά με αυτές τις τεχνικές.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ