Φωτιές στην Ελλάδα: Καλύτερη εικόνα στη Μάνδρα, προς ύφεση τα υπόλοιπα μέτωπα


Φωτιά – Όλες οι ειδήσεις: Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη Μάνδρα Αττικής. Αντίστοιχα καλύτερη κατάσταση και στον Μίστρο Εύβοιας. Πόσες δυνάμεις επιχειρούν συνολικά σε όλη τη χώρα.

Εδώ και ένα δεκαήμερο, η χώρα παλεύει με καταστροφικές πυρκαγιές. Η Ελλάδα μετράει πληγές, αλλά δυστυχώς καθημερινά ξεσπούν και νέα μέτωπα που σημαίνουν συναγερμό στο Πυροσβεστικό Σώμα, τους εθελοντές και προφανώς τους πολίτες των περιοχών όπου υπάρχει φωτιά. Την Παρασκευή (13.08) δυο νέα μέτωπα στη Μάνδρα Αττικής και στον Μίστρο της Εύβοιας, προκάλεσαν την κινητοποίηση δυνάμεων.

Η γρήγορη επέμβαση τόσο με επίγεια μέσα όσο και με εναέριες δυνάμεις, φαίνεται πως απότρεψε και στις δυο περιπτώσεις τα χειρότερα. Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με το γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αναφέρθηκε πως όλα τα μέτωπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ως ενεργά, βαίνουν προς ύφεση. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε λόγος για έλεγχο των πυρκαγιών, ωστόσο, σύμφωνα με τους καθ’ ύλην αρμόδιους η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι στην έναρξη των εστιών φωτιάς σε όλες τις περιοχές.

Εκδηλώθηκαν 50 νέες πυρκαγιές – Πόσες δυνάμεις επιχειρούν και πού

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα εκδηλώθηκαν 50 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν και δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας καθώς και μέσω διμερών συμβάσεων. Επίσης, συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λ.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα στη Μάνδρα επιχειρούν από την πρώτη στιγμή αρκετά ισχυρές δυνάμεις. Η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως στο μέτωπο βρίσκονται 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, 5 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Αντίστοιχα, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μίστρος του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας, επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 4 Α/Φ και 6 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Δρυάλια Ανατολικής Μάνης, επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 Ε/Π.

Παραμένουν δυνάμεις σε Πάρνηθα, Βόρεια Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Γορτυνία

Στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για τη διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Στη δασική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 5 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π από τη Σερβία και 1 Ε/Π από τα Αραβικά Εμιράτα. Συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από τη Γαλλία 240 πυροσβέστες με 60 οχήματα, από τη Γερμανία 244 πυροσβέστες με 56 οχήματα και από Αυστρία 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 6 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Επικράτεια παραμένουν σε γενική επιφυλακή. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ