Κύπρος Κορωνοϊός: Πώς θα εκδίδουν Ψηφιακό Πιστοποιητικό οι Τουρκοκύπριοι

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου της Κύπρου, Νιόβη Παρισινού, η κυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει στη δημιουργία λογαριασμού, όπου οι ενδιαφερόμενοι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να υποβάλουν, μέσω ηλεκτρονικού τυποποιημένου εντύπου, τα στοιχεία σχετικά με τον εμβολιασμό τους, προκειμένου για την έκδοση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού.

Η κα Παρισινού έκανε σχετικές διευκρινήσεις, έπειτα από πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την έκδοση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού σε εμβολιασμένους Τουρκοκύπριους, όπως τονίζει στη δήλωσή της. Συνεπώς, προκειμένου να διευκολυνθεί η δυνατότητά τους να ταξιδέψουν, η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη διάσταση του θέματος αυτού, αξιολόγησε κατά τις προηγούμενες μέρες τις διάφορες επιλογές και αποφάσισε τα εξής:

“Τη δημιουργία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου οι ενδιαφερόμενοι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να υποβάλουν, μέσω ηλεκτρονικού τυποποιημένου εντύπου, τα σχετικά στοιχεία, αναφορικά με τον εμβολιασμό τους. Αφού διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, τότε αυτόματα τα δεδομένα θα προωθούνται για την έκδοση EUDCC και οι αιτητές θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον τρόπο ανάκτησης του πιστοποιητικού τους. Η λύση αυτή θα έχει ισχύ μέχρι και την 31η Αυγούστου 2021, αφού αξιολογούνται και εναλλακτικές λύσεις.

Η εν λόγω διαδικασία αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο, όσων θα ταξιδέψουν τις προσεχείς ημέρες, και για τεκμηρίωση του σημείου αυτού θα είναι αναγκαία η υποβολή σάρωσης εισιτηρίου, το οποίο θα επιβεβαιώνει την ημερομηνία ταξιδιού του ενδιαφερόμενου. Επιπλέον, θα είναι αναγκαία η επισύναψη εγγράφων ταυτοποίησης, καθώς και της κάρτας εμβολιασμού.

Την ερχόμενη Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, θα εκδοθεί ενημερωτικό δελτίο Τύπου που θα διευκρινίζει τη διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτημάτων.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι διεργασίες για συντονισμό με τη Δικοινοτική Επιτροπή για την Υγεία”, επεσήμανε η κα Παρισινού.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here