Κορωνοϊός Αυστραλία: Η αυξανόμενη επιδημία του Σίδνεϊ προκαλεί νέα σύνορα εντός της ίδιας της χώρας

Κορωνοϊός Αυστραλία: Η επιδείνωση της επιδημίας του κορωνοϊού στο Σίδνεϊ ώθησε τις αυστραλιανές περιοχές να σηκώσουν τη γέφυρα της πόλης και της γύρω πολιτείας την Παρασκευή, εφαρμόζοντας πρωτοφανείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Η Δυτική Αυστραλία έγινε η τελευταία πολιτεία που επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στα ταξίδια από τη Νέα Νότια Ουαλία και την πρωτεύουσα της πολιτείας της, η οποία κατέγραψε ρεκόρ 390 νέων κρουσμάτων την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας, Μαρκ ΜακΓκόουαν, δήλωσε από την Τρίτη ότι οι υποψήφιοι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξασφαλίσουν εξαίρεση για να εισέλθουν στην πολιτεία του, να δώσουν αρνητικό τεστ Covid, να αποδείξουν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι και να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή παρακολούθησης. τηλέφωνο. Εάν τα κρούσματα του Σίδνεϊ ξεπεράσουν τα 500 την ημέρα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο και οι εξαιρέσεις θα περιοριστούν σε μικρό αριθμό, συμπεριλαμβανομένων των ενόπλων δυνάμεων.

Ο ΜακΓκόουαν είπε ότι τα μέτρα – τα οποία είναι πιο περιοριστικά από πολλά διεθνή σύνορα – ήταν «σκληρά» αλλά «εντελώς δίκαια».

Στο Queensland, η πρωθυπουργός Annastacia Palaszczuk δήλωσε επίσης ότι «ανησυχεί πολύ» για την κατάσταση στη Νέα Νότια Ουαλία και προειδοποίησε ότι είναι σε εξέλιξη περισσότεροι περιορισμοί στα σύνορα. «Κανείς δεν πρέπει να διασχίζει αυτά τα σύνορα για να πάει στη Νέα Νότια Ουαλία», είπε.

«Δεν θέλουμε να δούμε αυτόν τον ιό να σέρνεται βόρεια και αν χρειαστεί να εφαρμόσουμε πιο σκληρά μέτρα θα το κάνουμε». Ολοκληρώνεται ο θυμός για την αποτυχία του Σίδνεϊ να θέσει υπό έλεγχο το ξέσπασμα του ιού, ηλικίας επτά εβδομάδων, καθώς τα κρούσματα εξαπλώνονται στην ύπαιθρο και στα σύνορα του κράτους. Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Αυστραλοί βρίσκονται σε αποκλεισμό καθώς το σύμπλεγμα του Σίδνεϊ – που ξεκίνησε με πλήρωμα πτήσεων στο εξωτερικό – αυξήθηκε σε 6.874 κρούσματα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι το κλείδωμα του Σίδνεϊ θα μπορούσε να παραμείνει σε κάποια μορφή μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά απέχουν από περαιτέρω περιορισμούς στην πόλη.

Οι κάτοικοι εξακολουθούν να επιτρέπεται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για άσκηση, ψώνια, υγειονομική περίθαλψη και βασική εργασία.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι δεν είναι αρκετά περιοριστικό. Καθώς ο θυμός αυξάνεται, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison υποστήριξε την κίνηση της Δυτικής Αυστραλίας. «Χαιρετίζω τις απαιτήσεις για εμβολιασμό», είπε.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Μόρισον έχει αναθέσει σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα κράτη.

Τα κλειδώματα, οι δοκιμές, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η κυκλοφορία των εμβολίων υπαγορεύονται κυρίως από τις κυβερνήσεις των κρατών που συχνά έχουν δημόσια συζητήσει τη στρατηγική.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here