Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν από την επίταξη ιδιωτών γιατρών ο Κικίλιας

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΔυστυχώς παρά τις εκκλήσεις και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι ιδιώτες γιατροί δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται Εν μέσω «πολέμου» με την πανδημία, μόνο 60 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Είναι πλέον μαθηματικά βέβαιο ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο Βασίλης Κικίλιας θα προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτών αφού η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ είναι τεράστια. Ο κ. Κικίλιας προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να πείσει μάταια τους γιατρούς για τη μεγάλη ανάγκη να συμμετάσχουν σε αυτή τη μάχη.

Ο ίδιος μάλιστα έχει σημειώσει πολλες φορές ότι τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς είναι σημαντικά: μηνιαία αμοιβή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη αμοιβής για τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών σε εφημερίες ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του Ε.Σ.Υ. αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές για όσους συνεργαστούν (αφορά μόνο όσους ιατρούς συνεργαστούν με το Ε.Σ.Υ. δυνάμει του δέκατου τέταρτου άρθρου της από 13.4.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το αρ. 1 του ν.4690/2020). «Σε μία άνιση μάχη που δίνεται αδιάλειπτα εδώ και ένα χρόνο, οι ιδιώτες γιατροί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι της κοινωνίας», σύμφωνα με όσα επισημαίνουν από το υπουργείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here