Αποκαλυπτική Μελέτη: Ο μεταβολισμός στην ενήλικη ζωή δεν επιβραδύνεται όπως συνήθως πιστεύεται


Αποκαλυπτική Μελέτη: Μερικοί ακόμη υδατάνθρακες δεν θα περιορίσουν το μεταβολικό ρυθμό σας τελικά. Μια νέα αποκαλυπτική μελέτη διαπίστωσε ότι ο μεταβολισμός, που θεωρούνταν από την πλειοψηφία της ανθρωπότητας ότι μειώνεται προοδευτικά κατά την ενηλικίωση, στην πραγματικότητα σταθεροποιείται μεταξύ των ηλικιών 20 και 60 ετών – όταν αρχίζει πραγματικά να βυθίζεται.

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών killjoy, η εργασία των οποίων δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο περιοδικό Science, ανακάλυψε ότι ο μεταβολισμός είναι στο υψηλότερο επίπεδο στα βρέφη – φυσικά – που καίνε θερμίδες περίπου 50% γρηγορότερα από τους ενήλικες. Το ποσοστό αυτό μειώνεται ετησίως κατά περίπου 3% μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 20 περίπου ετών, όταν ο μεταβολισμός βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο μέχρι τη μέση ενήλικη ζωή. Στα 60, η πτώση επιστρέφει με έναν καταθλιπτικό ρυθμό περίπου 1% περισσότερο ετησίως έως ότου πεθάνουμε.

Τι σημαίνει αυτό: Δεν μπορούμε πλέον να κατηγορούμε τη μέση ηλικία ως τον κύριο λόγο για τη συγκέντρωση νέου βάρους. Για την ακρίβεια, οι ερευνητές έδωσαν υπόψη τις μεταβολικές διαφορές στους εθελοντές, όπως τη σύσταση του μυός του σώματος προς το λίπος. “Ο μεταβολικός ρυθμός είναι πραγματικά σταθερός καθ ‘όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής, ηλικίας 20 έως 60 ετών”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Herman Pontzer, αναπληρωτής καθηγητής εξελικτικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Duke, ο οποίος μίλησε στο NBC News την Πέμπτη για την έρευνα.

Ο Πόντσερ συνέχισε να ασχολείται με νέα δεδομένα που είναι πιθανό να ρίξουν ρίγη στη συλλογική σπονδυλική στήλη της επικερδούς βιομηχανίας ευεξίας:

“Δεν υπάρχει καμία επίδραση της εμμηνόπαυσης που μπορούμε να δούμε, για παράδειγμα. Και ξέρετε, οι άνθρωποι θα πουν:” Λοιπόν, όταν έγινα 30 ετών, ο μεταβολισμός μου κατέρρευσε. “Δεν βλέπουμε στοιχεία για αυτό, στην πραγματικότητα”, είπε ο Πόντζερ.

Το νέο του βιβλίο, “Burn” (Avery) αφορά νέα σύνορα στη βαριατρική υγεία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να φάτε πολύ λίγους υδατάνθρακες.

Στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου πειράματος, 6.400 συμμετέχοντες, ηλικίας 8 ημερών έως 95 ετών κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν δοκιμή “διπλά επισημασμένο νερό”, στην οποία ορισμένα άτομα υδρογόνου και οξυγόνου αντικαταστάθηκαν με τα ισότοπά τους, καθιστώντας εύκολη την οδό τους μέσω δειγμάτων ούρων. Ε “Υπολογίζοντας πόση ποσότητα υδρογόνου χάνετε την ημέρα και πόσο οξυγόνο χάνετε την ημέρα, μπορούμε να υπολογίσουμε πόσο διοξείδιο του άνθρακα παράγει το σώμα σας κάθε μέρα”, εξήγησε ο Πόντσερ στο NBC News.

«Και αυτό είναι μια πολύ ακριβής μέτρηση του πόσες θερμίδες καίτε κάθε μέρα, επειδή δεν μπορείτε να κάψετε θερμίδες χωρίς να παράγετε διοξείδιο του άνθρακα».

Τα ευρήματα, είπε ο Pontzer, υπήρχαν πολύ καιρό, καθώς οι επιστήμονες έχουν πλέον πρόσβαση σε μια τόσο μεγάλη ομάδα δοκιμών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ