Προσλήψεις στο Πολεμικό Ναυτικό: Διαγωνισμός για 200 θέσεις ΟΒΑ – Γίνε τώρα στέλεχος του Στόλου μας


Μεγάλη ευκαιρία! Το Πολεμικό Ναυτικό προκήρυξε εκατοντάδες θέσεις εργασίας για Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης – Προσλήψεις για έξι χρόνια και επιπλέον μοριοδότηση για διαγωνισμούς ΕΠ.ΟΠ.

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις διαδικασίες ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο με νέα οπλικά συστήματα όσο και με έμψυχο δυναμικό.

Τα τουρκικά νταηλίκια στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αδράνεια και εφησυχασμό στη χώρα μας, με τις την στρατιωτική ηγεσία να ζητά άμεση ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού και την πολιτική να ανταποκρίνεται προκηρύσσοντας χιλιάδες θέσεις σε Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό.

Υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως κατά τη διάρκεια της έντασης με την Τουρκία το 2020, αυτό που έλειψε περισσότερο ήταν το προσωπικό. Δυστυχώς, τα 10 χρόνια της κρίσης άφησαν το αποτύπωμά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες έμειναν υποστελεχωμένες μιας και οι προσλήψεις θυσιάστηκαν στον… βωμό των μνημονίων.

Ειδικά για την «αιχμή του δόρατος» των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό Ναυτικό, τα πληρώματα του οποίου απέδειξαν στην Τουρκία τι σημαίνει ελληνική ναυτοσύνη, εμπειρία και ψυχραιμία επί του πεδίου, η ανάγκη για άμεση ενίσχυση τόσο με νέα πλοία όσο και με προσωπικό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Όσον αφορά το εξοπλιστικό κομμάτι, τις επόμενες εβδομάδες ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής της νέας φρεγάτας, που θα αποτελέσει τη βασική μονάδα κρούσης του Στόλου μας για τα επόμενα 30 χρόνια, ενώ προχωρά η προμήθεια των νέων ελικοπτέρων Romeo, αλλά και νέες τορπίλες για τα υποβρύχια.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού όμως, «τρέχει» τις διαδικασίες και για την «τονωτική ένεση» σε ανθρώπινο δυναμικό. Με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, προκηρύσσονται διακόσιες (200) θέσεις οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό για χρονική περίοδο ενός μέχρι τριών ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία επιπλέον έτη.

Πρόκειται σαφέστατα για μια τεράστια ευκαιρία, καθώς οι ναύτες που υπηρετούν τώρα ή οι έφεδροι που απολύθηκαν μέχρι και πέντε χρόνια πριν, έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο Πολεμικό Ναυτικό για έξι συνολικά χρόνια με έναν πολύ καλό μισθό, ενώ το σημαντικότερο είναι πως όσοι έχουν υπηρετήσει ως ΟΒΑ θα έχουν επιπλέον μοριοδότηση για τους διαγωνισμούς ΕΠΟΠ. Με απλά λόγια, όσοι παραμείνουν ως ΟΒΑ στο Πολεμικό Ναυτικό θα είναι πλέον μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για το υπόλοιπο του εργασιακού τους βίου. Είναι άλλωστε βέβαιο ότι διαγωνισμός για ΕΠΟΠ θα γίνει, μιας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει εξαγγείλει από το Σεπτέμβρη του 2020 στη ΔΕΘ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ:

Η ανακατάταξη οπλιτών και η επανακατάταξη εφέδρων γίνεται στον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν ή στην εφεδρεία του οποίου ανήκουν. Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Αρχηγού ΓΕΝ έως την 27 Αυγούστου 2021 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), όπως παρακάτω:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ (prokyrixi_oba_aug21_1.pdf)

Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία διανύεται το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Οι έφεδροι, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, εφόσον δεν παρήλθαν πέντε (5) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως οπλιτών, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, καθώς και στη Διεύθυνση Στρατολογίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ/Β4) στα τηλέφωνα 2106557606, 2106551408).
Το Πολεμικό Ναυτικό πρεσβεύει και υπηρετεί το σεβασμό στις παραδόσεις και τη Δημοκρατία, την πίστη στις πανανθρώπινες αξίες αλλά κυρίως την προσήλωση στην τιμή και την άνευ όρων αγάπη για την πατρίδα. Γίνε και συ τώρα μέλος του και εξασφάλισε μια λαμπρή καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ