Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν βγήκε σε ζωντανή μετάδοση στο BBC – Σάστισε η δημοσιογράφος

Κατά την διάρκεια της ζωντανής ειδησιογραφικής εκπομπής του BBC εκπρόσωπος των ταλιμπάν βγήκε σε ζωντανή μετάδοση, αιφνιδιάζοντας την δημοσιογράφο

Έκπληκτη έμεινε η δημοσιογράφος του BBC, Υalda Hakim όταν κατάλαβε ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής επικοινωνίας βρισκόταν ένας εκ’ των εκπροσώπων των ταλιμπάν.

Η δημοσιογράφος του BBC δεν έκρυψε την αμηχανία της καθώς η ίδια έχει γεννηθεί στην πολύπαθη χώρα η οποία έχει επανακαταληφθεί ήδη στο σύνολό της από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές.

«Έχουμε τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Shail Shaheen, στη γραμμή. Κύριε Shaheen, με ακούτε;», ήταν τα πρώτα χαρακτηριστικά λόγια της έμπειρης δημοσιογράφου του BBC

Ο Suhail Shaheen, ένας εκ’ των εκπροσώπων των ταλιμπάν θέλησε να παρέμβει σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις και αποκάλυψε τις προθέσεις του νέου καθεστώτος. «Είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Η ηγεσία μας έδωσε εντολή στις δυνάμεις μας να παραμείνουν στην πύλη της Καμπούλ και να μην μπουν στην πόλη».

Στην συνέχεια ο ίδιος γνωστοποίησε ότι το Αφγανιστάν θα επιστρέψει στο νόμο της Σαρία τονίζοντας την ανάγκη για ισλαμική κυβέρνηση. Παράλληλα, δεν απέκλεισε επαναφορά των γνωστών απάνθρωπων τιμωρητικών πρακτικών, από το καθεστώς των ταλιμπάν, όπως ο λιθοβολισμός, οι ακρωτηριασμοί χεριών και ποδιών και οι δημόσιες εκτελέσεις.

«Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, αυτό εξαρτάται από τους δικαστές στα δικαστήρια και τους νόμους», είπε. «Οι δικαστές θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο της μελλοντικής κυβέρνησης».

Τέλος ανέφερε ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here