Σαρηγιάννης για κορονοϊό και μετάλλαξη «Δέλτα»: Πότε περιμένουμε έξαρση των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Για το πότε περιμένουμε έξαρση των κρουσμάτων μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Στη μετάλλαξη «Δέλτα» και την αύξηση των κρουσμάτων που περιμένουμε από τα μέσα Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως εξήγησε, αυτό που αναμένουν οι ειδικοί να συμβεί είναι, κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτέμβρη, να υπάρχει μια σχετική ύφεση της πανδημίας καθώς θα υπάρξει κορύφωσης μέχρι τα τέλη του Αυγούστου. Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, δεν οφείλεται τόσο στις τουριστικές ροές αλλά στις παραθεριστικές. Η ύφεση που θα παρατηρηθεί κατά τις δύο πρώτες βδομάδες του επόμενου μήνα, σχετίζεται κατά τον καθηγητή με το γεγονός πως η επιστροφή από τις διακοπές συνεπάγεται το τέλος της χαλάρωσης των διακοπών και άρα κάποιον περιορισμό των συναναστροφών.

Εντούτοις, παρά το γεγονός της ύφεσης που εκτιμάται πως θα υπάρξει, μετά το χρονικό διάστημα των δύο πρώτων εβδομάδων του Σεπτέμβρη, ο καθηγητής τόνισε πως θα δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις που θα πάρει η πανδημία του κορωνοιού εξαιτίας της μετάλλαξης «Δέλτα».

«Και εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί πραγματικά περιμένουμε να δούμε μια ταχεία αύξηση, η οποία το πως θα πάει μετά, δηλαδή από το τέλος Σεπτέμβρη κι έπειτα θα έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα έχουμε εμβολιαστεί η όχι», είπε μεταξύ άλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here