Γιώργος Πατούλης: Η απάντηση του στο ΙΣΑ

Ο Γιώργος Πατούλης, που είναι περιφεριάρχης Αττικής πήρε θέση και απάντησε στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΙΣΑ, λέγοντας ότι τα πράγματα είναι κρίσιμα και ότι υπάρχει μόνο μία επιλογή η οποία είναι μονόδρομος.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Πατούλης τόνισε, ότι, «Αυτή την ώρα έχουμε μια επιλογή» και αυτή είναι να προσπαθήσουμε να τονώσουμε το σύστημα υγείας ώστε να καταφέρει να είναι ισχυρό όχι μόνο τώρα αλλά και σε κάθε μελλοντική ευκαιρία η οποία προκύψει. Γι’ αυτόν τον λόγο προβένει στην ακόλουθη έκκληση.

Έκκληση Πατούλη

 • Κάνει έκκληση για να υπάρξει συστράτευση των γιατρών κόσμου και όχι αναγκαστική επιστράτευση τους από  το Υπουργείο Υγείας,  γιατί όπως τονίζει, την επιστράτευση την θεωρεί ως ένα πολύ ακραίο και  έσχατο μέσο.

 

 • Προτάσεις εθνικού συστήματος υγείας
  Όλοι  οι εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου δήλωσαν ότι έχουν κάνει αναρίθμητες προτάσεις στο Υπουργείο Υγείας όπου τις θεωρούν και εύκολες να εφαρμοστούν άμεσα ώστε να καταφέρουν να βγάλουν το Σύστημα Υγείας από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκετε σήμερα, όπου όμως μπορούν να τελέσουν την αρχή και για ένα γερό σύστημα και του μέλλοντος.

Ακόμα τόνισε ότι οι αποσπασματικές και πυροσβεστικές κινήσεις το μόνο που καταφέρνουν να δημιουργήσουν είναι πόλωση και ένταση η οποία σε αυτή την φάση δεν εξυπηρετεί καθόλου το εθνικό σκοπό και επισήμανε ότι είναι  ανάγκη να βρεθεί μία στρατηγική ή οποία θα δημιουργήσει όλες εκείνες  τις προϋποθέσεις για ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, που θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε υγειονομική απειλή.

Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Ενώσεων είπαν ότι θέτουν όλες  τις δυνάμεις τους στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και αναμένουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να λυθεί αναίμακτα το σημερινό αδιέξοδο.

Παρακάτω εκτείθενται όλα  τα θέματα που συζητήθηκαν και στα οποία καλούνται να βρούν συμφέρουσες λύσεις.

έγιναν προτάσεις για τα ακόλουθα

 • Να διοριστούν άμεσα οι δεκάδες ιατροί που έχουν κάνει τα χαρτιά τους για να καλύψουν τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στα νοσοκομεία και βρίσκονται εδώ και μήνες σε αναμονή.
 • Να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των ειδικευόμενων
 • Να ανοίξουν οι λίστες των ειδικευόμενων στην παθολογία και να διοριστούν κατά προτεραιότητα
 • Να δημιουργηθεί πλατφόρμα που θα καταγράφει τις ανάγκες του ΕΣΥ ανά νοσοκομείο και ειδικότητα, για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους ιδιώτες ιατρούς επιθυμούν να ενταχθούν στο σύστημα ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
 • Παράταση θητείας όσων ιατρών έχουν τελειώσει την ειδικότητα και βρίσκονται σε αναμονή για εξετάσεις
 • Επαναπρόσληψη των ιατρών του πρώην ΙΚΑ, για δύο τουλάχιστον χρόνια.
 • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που αποτελεί το ανάχωμα για να μην καταλήξουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here