Διατροφή αλκοόλ Ιστορία: Δες πως χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες

Το καλοκαίρι και ιδιαιτέρως οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μία περίοδος η οποία αγαπάμε πολύ, αφού βρίσκουμε την αφορμή για να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε και να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές ,αφού να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να απομακρυνθούμε από τις απαιτητικές υποχρεώσεις που ερχόμαστε αντιμέτωποι όλο τον υπόλοιπο χειμώνα.

 

Το αρνητικό της ξεκούρασης και όλων αυτών των ξέγνοιαστων στιγμών που περνάμε κάτω από τον καυτό ήλιο είναι ότι μπορεί πολύ εύκολα να αφυδατώσουμε τον οργανισμό μας και γι ‘αυτό χρειαζόμαστε πολλά υγρά ώστε να αναπληρώσουμε αυτά που χάνονται. Γι αυτό συνήθως καταφεύγουμε στην κατανάλωση διαφόρων υγρών .

Εννοείτε πώς το πρώτο υγρό στο οποίο καταφεύγουμε είναι αναμφίβολα το νερό, όμως πολύ θα επιλέξουμε και υγρά με αλκοόλ τα οποία μας ξεδιψάνε μεν μας προκαλούν εφορία δε με αποτέλεσμα να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο τις διακοπές μας. Επειδή λοιπόν τα αλοκοολούχα ποτά έχουν την τιμητική τους όλες τις εποχές του χρόνου αλλά κυρίως το καλοκαίρι είπαμε να σας γράψουμε κάποια πράγματα για την ιστορία τους.

Πιο κάτω θα σας αναλύσουμε την ιστορική αναδρομή του αλκοόλ και των κοκτέιλ.

Ιστορική Αναδρομή του Αλκοόλ

  • Για την δημιουργία ιατρικών ελιξιρίων χρησιμοποιούσαν το αλκοόλ στην αρχαία Αίγυπτο
  • Οι αρχαίοι λαοί του Μεξικού χρησιμοποιούσαν το αλκοόλ ως προσφορά στις διάφορες θυσίες.
  • Στο Μεσαίωνα χρησιμοποιούσαν το αλκοόλ για την δημιουργία ιατρικών φαρμάκων

Ιστορική αναδρομή κοκτέιλ

  • Το 18ο αιώνα  εμφανίζεται το κοκτέιλ στην ζωή μας και πραγματικά αμέσως κερδίζει έδαφος αφού πολύ γίνονται φανατικοί και το  καταναλώνουν με μανία.

Πιθανές εκδοχές προέλευσης τους.

  •  Τα κοκτέιλ ξεκίνησαν από κάποια ποταμόπλοια στον Μισισιπή, όπου οι νικητές  καλούνταν να φτιάξουν ένα ποτό που θα αποτελούνταν από πολλά και διαφορετικά αλκοολούχα ποτά.
  • Η πιο επικρατέστερη  προέλευση της ονομασίας του cocktail είναι ότι έρχεται από την Γαλλία ( coquetel),και σημαίνει μίγμα κρασιών. 

Πως δημιουργήθηκάν τα κοκτέιλ

  •  Δημιουργήθηκε από barmen  που ήθελαν να αναμίξουν πολλά διαφορετικά ποτά με χυμούς για να καλύψουν την γεύση του φθηνού αλκοόλ.

Ακολουθεί βίντεο για το αλκοόλ

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here