Κανέλα: Είναι πηγή πρεβιοτικών και μαγγανίου, μειώνει την πίεση και έχει αντι-ιικές δράσεις [vid]


Η κανέλα είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε όλο τον κόσμο. Έχει μια ευχάριστη γεύση και ζεστή μυρωδιά που την κάνουν δημοφιλή στη μαγειρική, ιδιαίτερα στο ψήσιμο και στα κάρυ.

Το μπαχαρικό προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό ενός μικρού αειθαλούς δέντρου. Ο φλοιός ξεφλουδίζεται και τοποθετείται στον ήλιο για να στεγνώσει, όπου τυλίγεται σε ρολά γνωστά ως ξυλάκια κανέλας. Η κανέλα διατίθεται επίσης σε μορφή σκόνης.

Εδώ είναι τέσσερα οφέλη της κανέλας για την υγεία

  • Έχει αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες

Η κανέλα πιστεύεται ότι έχει πολλές φαρμακευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά στην κινεζική βοτανική ιατρική. Η ξεχωριστή μυρωδιά και γεύση της κανέλας προέρχονται από τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στον φλοιό, που ονομάζεται Cinnamaldehyd και έχει αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

  • Περιέχει αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδεις δράσεις

Η κανέλα περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών πολυφαινόλης. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από ασθένειες και βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά. Τα αντιοξειδωτικά στην κανέλα έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

  • Οι πρεβιοτικές της ιδιότητες μπορεί να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου

Ορισμένα μπαχαρικά, συμπεριλαμβανομένης της κανέλας, έχουν πρεβιοτικές ιδιότητες που προάγουν την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων και βοηθούν στην καταστολή της ανάπτυξης παθογόνων βακτηρίων στο εντερικό μας σύστημα. Επομένως, η τακτική εισαγωγή μπαχαρικών στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου.

Η κανέλα είναι επίσης μια χρήσιμη πηγή μαγγανίου και περιέχει μικρές ποσότητες ασβεστίου και φυτικών ινών.

  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση κανέλας σχετίζεται με βραχυπρόθεσμη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Παρόλο που τα στοιχεία είναι ελπιδοφόρα, θα ήταν πρόωρο να προταθεί η κανέλα για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης έως ότου διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή (RCT) που περιελάμβανε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Πιο πρόσφατες μελέτες, δείχνουν λιγότερο ελπιδοφόρα ευρήματα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ