Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Ο στόχος μας δεν ήταν να φτιάξουμε το έθνος τους, σωστά αποχωρήσαμε


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε διάγγελμά του υπεραμύνθηκε της απόφασης για αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν. Παραδέχθηκε πως η κατάσταση με τους Ταλιμπάν προχώρησε πιο γρήγορα από όσο υπολόγισε η Ουάσιγκτον, όμως, ξεκαθάρισε πως ο στόχος των ΗΠΑ δεν ήταν να βοηθήσουν το έθνος του Αφγανιστάν αλλά να σταματήσουν τους θύλακες τρομοκρατίας μέσα σε αυτό.

Απόλυτα σταθερός στην απόφασή του για αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν, στο διάγγελμα που απηύθυνε μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την πλήρη επικράτηση των Ταλιμπάν. Όπως είπε, άλλωστε, στόχος των ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ το να αναδομήσει το έθνος του Αφγανιστάν αλλά να σταματήσει την τρομοκρατία και να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τηρήθηκε η συμφωνία που είχε συνάψει ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, αποσύροντας τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «οι Αμερικανοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να πεθαίνουν σε έναν πόλεμο που δεν θέλουν κάνουν για τον εαυτό τους οι Αφγανοί».

Δείτε το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ