Πατούλης: Μεγάλη οικολογική καταστροφή από τη φωτιά στα Βίλια


Για μεγάλη οικολογική καταστροφή στο όρος Πατέρα από τη φωτιά στα Βίλια έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Προς τα πεδινά των Μεγάρων κατευθύνεται η φωτιά στα Βίλια σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ο οποίος έκανε λόγο για μια τεράστια οικολογική καταστροφή στο όρος Πατέρα από το πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτο για δεύτερη ημέρα.

«Όλο το βράδυ ήταν ένα πύρινο μέτωπο. το οποίο σε επίπεδο οικισμών δεν είχαμε ευτυχώς ιδιαίτερο πρόβλημα. Η φωτιά κατευθύνεται προς τα πεδινά των Μεγάρων. Ευτυχώς οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί και περιμένουμε να συνδράμουν τα εναέρια μέσα τις πρώτες πρωινές ώρες», είπε ο κ. Πατούλης τα ξημερώματα της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για το δύσκολο βράδυ ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για συνεχείς αναζωπυρώσεις στα σημεία που υπήρχε η φωτιά. «Δόθηκε μεγάλη μάχη από το Πυροσβεστικό Σώμα και εθελοντές αλλά και οχήματα της Περιφέρειας. Η μάχη θα συνεχιστεί όλες τις επόμενες ώρες».

Όσον αφορά το πύρινο μέτωπο της Κερατέας, ο Γιώργος Πατούλης τόνισε πως «τα πράγματα είναι καλύτερα. Η φωτιά έχει κρατηθεί παρά τις αναζωπυρώσεις και δεν επεκτάθηκε στον εθνικό δρυμό. Σήμερα το πρωί πρέπει να βρεθούν στο σημείο αρκετά εναέρια μέσα. Μακάρι και τα ρώσικα (αεροπλάνα) να μπορέσουν να βρεθούν. Εμείς σαν Περιφέρεια είμαστε εκεί».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις επίσημες καταγγελίες από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτόπτες μάρτυρες που είπαν πως είδαν εμπρηστές να βάζουν φωτιά, ο κ. Πατούλης είπε: «Στα Βίλια που βρέθηκα κάτοικοι μας είπαν ότι είδαν τη φωτιά να ξεκινά σε σημείο που δεν δικαιολογείται να υπάρξει έναρξης φωτιάς, σε μια άδεια κατασκήνωση. Όλα θα διερευνηθούν». «Τώρα η φωτιά πηγαίνει προς τη περιοχή Κορόνα, θα δούμε πως θα κυλήσουν τα πράγματα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ