Λίφτινγκ στη φορολοταρία σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών – Τι αλλάζει


Λίφτινγκ στη φορολοταρία σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για να γίνει πιο ελκυστική στους φορολογουμένους και να αποτελέσει ένα ακόμη όπλο για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ένα από τα σενάρια για τις αλλαγές που εξετάζονται είναι να δίδονται μέσα από την κλήρωση πιο μεγάλα σε αξία ποσά, αλλά σε πιο λίγους. Επίσης εξετάζονται πιο συχνές κληρώσεις αλλά και τρόποι για τη μεγαλύτερη προβολή τους στο κοινό.

Εξετάζεται να υπάρχει ένας, ενδεχομένως και περισσότεροι νικητές της φορολοταρίας, που θα κερδίζουν ποσά ακόμη και 100.000 ευρώ. Με το κίνητρο αυτό υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν οι φορολογούμενοι που θα ζητούν αποδείξεις και μάλιστα από τις «επικίνδυνες» επαγγελματικές ομάδες.

Τα κίνητρα για την ενθάρρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελούν μία από τις μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και θα πάρουν σάρκα και οστά σε ένα νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στο τελευταίο τρίμηνο του 2021, ώστε οι νέες ρυθμίσεις να τρέξουν από τις αρχές του 2022.

Σημειώνεται πως σήμερα η φορολοταρία δίνει κάθε μήνα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς φορολογουμένους. Η κλήρωση γίνεται επί των ηλεκτρονικών αποδείξεων του προηγούμενου μήνα, των συναλλαγών δηλαδή που έγιναν με τη χρήση καρτών ή άλλων μέσων ηλεκτρονικών πληρωμών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ