Νέα πρόκληση Τατάρ: Δεν θα παραμείνει κλειστό άλλα 47 χρόνια το Βαρώσι


Συνεχίζει να προκαλεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

Αναλυτικότερα, όπως γράφει η τ/κ εφημερίδα “Γκιουνές” ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι παρουσιάστηκαν ευκαιρίες για επίλυση του Κυπριακού κατά τις διαπραγματεύσεις, όμως όλες απορρίφθηκαν από τους Ελληνοκύπριους.

Οπως μεταδίδει το ΓΤΠ, μιλώντας σε τελετή στην Αμμόχωστο για την κατάληψη της πόλης από τα τουρκικά στρατεύματα, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι κλειστό το Βαρώσι εδώ και 47 χρόνια, όμως δεν θα παραμείνει κλειστό για άλλα 47 χρόνια.

Είπε ότι το άνοιγμα του Βαρωσιού θα ενισχύσει τον τουρισμό και την οικονομία της «χώρας» και πρόσθεσε ότι κάνουν το άνοιγμα αυτό με τη στήριξη της Τουρκίας. Ισχυρίστηκε ότι θα συνεχιστεί αυτό και ότι θα γίνουν βήματα στη βάση της δικαιοσύνης και του διεθνούς δικαίου.

Υποστηρίζοντας ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» υπερασπίζεται την «κυριαρχία» και το «κράτος» του, ο κ. Τατάρ είπε: «Θέλουμε και εμείς συμφωνία, όμως θέλουμε συμφωνία από κράτος σε κράτος σε γερή βάση, σε σίγουρα χέρια».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι αν αναγνωριστεί η “κυριαρχική ισότητα” του τουρκοκυπριακού «λαού» θα καταστεί δυνατό να εξευρεθεί μια συμφωνία με βάση τις «πραγματικότητες», προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να το φωνάζουν αυτό στον κόσμο.

Ο κ. Τατάρ κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξέλιξη της νέας τους πολιτικής προκειμένου να μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με ελπίδα.

Στο μεταξύ, μιλώντας σε τελετή μνήμης των Τουρκοκυπρίων θυμάτων της Τόχνης, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι θεωρούσαν τις συμφωνίες του 1960 ως εφαλτήριο για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και “πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον των Τουρκοκυπρίων με σκοπό να τους αφανίσουν από αυτά τα χώματα”.

Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι με την εισβολή του τουρκικού στρατού στις 20 Ιουλίου 1974 οι Τουρκοκύπριοι απέκτησαν την “ελευθερία τους, την κυριαρχία τους και ειρήνη”, όμως “άνθρωποι δολοφονήθηκαν αργότερα”. Πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρέμειναν παρατηρητές και η διεθνής κοινότητα, τα ΗΕ ή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επέβαλαν κυρώσεις “σε αυτούς τους δολοφόνους”.

Ο κ. Τατάρ είπε επίσης ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν “επιβαλλόμενη λύση ή συνομιλίες για ομοσπονδία” στην Κύπρο. Υποστήριξε ότι αντλεί τη δύναμή του από τον «λαό», ότι ουδέποτε έλαβαν ανταπόκριση στην καλή τους θέληση από τους Ελληνοκύπριους και ότι με τον στόχο του «μηδέν στρατεύματα, μηδέν εγγυήσεις» επιδιώκεται ο “αφανισμός” του τουρκοκυπριακού «λαού». Επανέλαβε ότι οι Τουρκοκύπριοι ουδέποτε θα παραιτηθούν των εγγυήσεων της Τουρκίας και της «κυριαρχίας» τους και ότι θα συνεχίσουν να φωνάζουν στον κόσμο για την «κυριαρχία» τους.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ η αποδοχή της απαίτησης του τουρκοκυπριακού «λαού» για «κυριαρχική ισότητα» προκειμένου να αρχίσουν επίσημες διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ