Μελέτη Διαπίστωση: Τα παιδιά κάτω των 3 ετών με COVID-19 είναι πιο πιθανοί μεταδότες του ιού από τους εφήβους


Μελέτη Διαπίστωση: Οι ερευνητές σημείωσαν ότι είναι «προκλητικό και συχνά αδύνατο» να απομονωθούν από άρρωστα παιδιά Τα μικρότερα παιδιά μπορεί να είναι πιο πιθανό να μεταδώσουν την COVID-19 σε φροντιστές και άλλα αδέλφια του σπιτιού από τα μεγαλύτερα παιδιά, διαπίστωσε μια νέα μελέτη από τον Καναδά, με τους ερευνητές να επισημαίνουν συμπεριφορές ενώ είναι άρρωστα ως πιθανοί παράγοντας οδήγησης. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics, εξέτασε 6.280 νοικοκυριά από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, που ανέφεραν παιδιατρικό κρούσμα COVID-19.

Τα μεγαλύτερα παιδιά ήταν πιο πιθανό να εμπλακούν στην αρχική περίπτωση και το 27% των 6.280 νοικοκυριών ανέφεραν δευτερογενή λοίμωξη που αφορούσε άλλο μέλος.

Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι τα παιδιά ηλικίας 0 έως 3 ετών, αν και λιγότερο πιθανό να φέρουν τη μόλυνση στο σπίτι, ήταν πιο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό σε άλλο μέλος από ό, τι σε ηλικίες 14 έως 17 ετών. Τα παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών είχαν επίσης αυξημένες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό, όπως και οι ηλικίες 9 έως 13 ετών, αλλά το μεγαλύτερο ήταν μεταξύ του νεότερου πληθυσμού.

“Η διαφορετική μολυσματικότητα των παιδικών ηλικιακών ομάδων έχει επιπτώσεις στους ελέγχους πρόληψης λοιμώξεων εντός νοικοκυριών και σχολείων/παιδικής μέριμνας για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο δευτερογενούς μετάδοσης στο νοικοκυριό”, έγραψαν οι ερευνητές που υποστηρίχθηκαν από τη Δημόσια Υγεία του Οντάριο.

«Παρόλο που τα παιδιά δεν φαίνεται να μεταδίδουν λοίμωξη τόσο συχνά όσο οι ενήλικες, οι φροντιστές πρέπει να γνωρίζουν τον κίνδυνο μετάδοσης ενώ φροντίζουν τα άρρωστα παιδιά στο νοικοκυριό».

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι είναι «προκλητικό και συχνά αδύνατο» να απομονωθούν από τα άρρωστα παιδιά και, ως εκ τούτου, οι φροντιστές θα πρέπει να εφαρμόσουν άλλα μέτρα ελέγχου της μόλυνσης, όπως η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών και η απομάκρυνσή τους από τα αδέλφια.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι ο ρόλος των μικρών παιδιών στην πανδημία δεν είναι πολύ γνωστός, καθώς από νωρίς οι δοκιμές προορίζονταν για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους ασθενείς με συμπτώματα. Η αλληλεπίδραση κατά τον αποκλεισμό περιορίστηκε επίσης στα μέλη του νοικοκυριού, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά κρατήθηκαν μακριά από τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολικά περιβάλλοντα.

Η μελέτη σημείωσε επίσης αντικρουόμενα ευρήματα άλλων ερευνητών σχετικά με τα ιικά φορτία σε νεότερους ασθενείς και αν αυτό μπορεί να επηρεάσει τη μολυσματικότητα.

Η ομάδα ζήτησε πρόσθετες μελέτες βάσει πληθυσμού για να διαπιστωθεί καλύτερα ο κίνδυνος μετάδοσης σε νεότερους ασθενείς με COVID-19.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ